KTO’da toplantılar Kahvaltılı oldu
 Körfez Ticaret Odası, 2017 Ocak ayı ilk toplantısını yaparken, odada fiziki olarak da yaşanan farklılıklar göze çarptı. Bugüne kadar toplantıya gelen yöneticiler ve üyeler, yanlarında getirdikleri poğaçalarla kahvaltı yaparken, başlatılan yeni uygulamayla artık toplantı salonu önünde kahvaltı sunumu yapılıyor. Yönetim tarafından başlatılan uygulama üyeler tarafından da memnuniyetle karşılandı.


Faaliyet raporu okundu

Körfez Ticaret Odası Ocak ayı toplantısı, her zaman olduğu gibi İstiklal Marşı okunarak açıldı. Aralık ayı hesaplarının oylanmasından sonra Oda Başkanı Sibel Moralı, Ocak ayı faaliyetlerini okudu. Faaliyet raporunun okunması sırasında çeşitli konular ve gelişmeler hakkında da bilgi veren Sibel Moralı, yeni gelişmeler yaşandığını ve artık odaya gelmeden üyelerin belge alıp, istenen kurumlara yönlendirebileceklerini söyledi.

‘’Yattığın yerden belge alma’’

Sibel Moralı, akredite olan odaların Şubat 15’inden itibaren kullanmaya başlayacakları yeni sistemle, üyelerin on line ortamda istedikleri belgeleri alabileceklerini söyleyerek, ‘’Üyelerimiz on line ortamda istedikleri belgeyi istekte bulunacaklar ve bundan sonraki aşamalarda da, belgenin hazırlanması, onaylanmasını görebilecekleri gibi gönderilecek kuruma yönlendirmesini yapabilecekler. Bu sistemden akredite olmayan odalar ancak Temmuz’dan sonra geçebilecekler. Rıfat Hisarcıklıoğlu’da bu yeni sistemi yattığımız yerden belge almak olarak değerlendirdi. Yeni uygulamayla üyelerimiz odaya gelmeden işlerini yapabilecekler’’ dedi.

Noter aradan çıktı

Yapılan açıklamalar sırasında, yeni iş açma işlemleri sırasında noterden onaylatılarak yapılan işlemin de artık odada yapılacağını ödenen ücretten de üyelerin kurtulacağı belirtildi. Yine üyeler, vergi, dairesine yatırdıkları harçları da odaya yatırabilecek, online sistemle ödemelerini oda vasıtasıyla yapabilecekler, bu da zaman kazanılmasına neden olacak. Sibel Moralı, faaliyet raporunu okuduktan sonra gündemle ilgili değerlendirmeler de yaptı ve 2017 yılına yine terör olayları ile başlandığını ama geleceğe ait umutlarının devam ettiğini söyledi. Moralı, referandum sonrasında Türkiye’nin yeni bir geleceğe başlayacağını ve sonuç ne olursa olsun hayırlı olmasını temenni ettiklerini, iş dünyası adına da terörün her türünü lanetlediklerini söyledi.

Plaket verildi

Toplantının bitiminde, 2016 yılı içinde performanslarıyla en iyiler olan ve en çok öneri sunan eb başarılı 1 ve 15 komitelere, yine başarılı olan ve bu iki komiteden sonra gelen 8-9 ve 13. Komitelere plaketleri oda Başkanı Sibel Moralı tarafından verildi. Plaketleri, 1. Komite adına Razi Nihan Hacet, 15. Komite adına Latif Hürtürk, 8. Komite adına Talat Yılmaz, 9. Komite adına Mustafa Altun ve 13. Komite adına Muzaffer İşcan aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.