KTO’dan İmar Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı

Bu kapsamda Körfez Ticaret Odası meclis salonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği taslak bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Körfez Ticaret Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yılmaz, Körfez Belediyesi Genel Koordinatörü Selahattin Kabadayıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uzmanları ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Osman Günler katılım sağladı. Günler Körfez Ticaret Odası inşaat sektör üyelerinin sorularını dinleyerek yeni taslakla ilgili bilgilendirmelerde bulunurken yeni taslakla ilgili üyelerin, inşaat mühendisleri ve mimarların görüşleri alındı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN SIKINTILARI BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİ İLE PAYLAŞILDI

Çatı piyesinin emsale dahil edilmemesi, çatı piyesinin ve hem de bodrum katların emsale dahil edilmemesi, gömüde olmayan otoparklarında emsale ve %30 hesabına dahil edilmemesi, Kocaeli bölgesinde belli kurumların inşaa ettiği yüksek katlı konutlar sebebiyle haksız rekabet koşulları oluşmaktadır ve fırsat eşitliği ortadan kalkması, Mevcut yönetmeliklerde kentsel dönüşüm yapılması planlanan binaların yerine yenisinin inşaa edilmesi durumunda mevcut kat adedini bile sağlamamaktadır. Bu yapıların emsal ve kat adedinin arttırılarak kentsel dönüşüm teşvik edilmesi ve cazip hale getirilmesi, bina giriş hollerinin ve merdivenlerin taban alanından düşülmesi

GÜNLER’’HER TALEBİNİZİ NOT ALIYORUZ’'

Köşe başı olmayıp iki yola cepheli olan ve yoldan kotlandırma yapılan parsellerdeki kademe hattının 20 metreden 30 metreye çıkarılması, Konut ve Ticari kullanımlı yapıların zemin kata bağlı tesis edilen kapalı piyes alanları hiçbir koşulda bağlı olduğu bağımsız bölümün alanını aşamaz maddesinde ticari kullanımların bu durumdan muaf tutulması, Asma Katlı binalarda zemin kat yüksekliğinin 7 metre olması, gibi konular Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Osman Günler ile paylaşıldı. Her Konunun açıklamasını üyelere ayrıntılı olarak anlatan Günler ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sektörde bulunan her üyenin sorununu dinleyerek notlarımızı alıyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.