Muhtarlar yeni kimliklerine  Kavuştular
Yeni kimlik kayıtları yapılan ve şifrelerini alan muhtarlar, tüm vatandaşların da bir an önce bu işlemi yaptırmalarını istediler.

Körfez’in 36 muhtarı adına alınan randevu ile Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf  Yanar’la birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gidildi ve kayıt işlemler yapıldı. İşlemleri tamamlanan ve kimlik şifrelerini alan muhtarlar, daha sonra Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can’ı ziyaret ettiler.

Yarı pasaport gibi

Körfez İlçe Nüfus Müdürü Muazzez Arslan, ziyaret sırasında verdiği bilgide, yeni kimliklerin, ülkemize vize uygulamayan ülkelerde pasaport görevi göreceğini belirterek, ‘’Aslında yeni kimlikler bir anlamda yarı pasaport sayılır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız aileleriyle gelip, yeni kimliklerini alsınlar’’ dedi.

Resim parası Kaymakamlıktan

Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, resim parası veremeyecek durumda olan kalabalık aileler, muhtarların onayıyla gelirlerse burada ücretleri Sosyal Hizmetlerden karşılanacaktır. Yeter ki vatandaşlarımız gereken ilgiyi göstersinler’’ dedi. Nüfus Müdürlüğü, talep yoğunluğu nedeniyle Cumartesi ve Pazar günleri de belirli saatlerde açık oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.