Müthiş Spor Kompleksi Körfez Sevindikli’de Yapılacak

Yeşil siyahlılarda yeni tesis projesi için belirlenen arazi Körfez Sevindikli Köyü oldu.

YILLARDIR BÜYÜK BADİRELER ATLATTILAR

Bir önceki Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun paramparça ettiği Derince Yenikent’teki Sefa Sirmen Tesisleri’nin üzerinden uzun yıllar geçti. Kocaelispor’un yok sayıldığı günlerde yeşil siyahlı kulüp tesisi olmadığı için göçebe gibi yaşadı ve bir sezonda 14 farklı stat, 1 spor salonu ve 1 de atletizm sahasında çalışabildi.

TARİHE İZ BIRAKTILAR… HER ZAMAN HATIRLANACAKLAR!

Eski bakan Fikri Işık’ın dahiyane girişimi Kocaeli Birlikspor patlayınca Kocaelispor bir anda değerlendi. İbrahim Karaosmanoğlu da yıktığı tesislerle kaldı. Tarih, gerek Fikri Işık’ı gerekse de Sefa Sirmen Tesisleri’ni gözünü kırpmadan yıkan İbrahim Karaosmanoğlu’nu her daim hatırlatacaktır. Bu arada Yenikent’teki tesislerin mezbelelik hali utanç kaynağı olmaya devam ediyor.

 

VE SONUNDA DÜĞMEYE BASILIYOR

Kocaelispor burhanlı günlerinden kurtulup doğruldu ve Türk futbol tarihinin en sansasyonel dönüşüne imza attı. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da bu geri dönüşün mimarları arasında başı çekti. Kocaeli Büyükşehir, Körfez Belediyesi ve Kocaelispor Kulübü birlikteliğinde yeşil siyahlı kulüp için tarihi proje için düğmeye basılıyor.

50 DÖNÜMÜN 70 DÖNÜME ÇIKARILMASI

Kocaelispor için yapılacak yeni tesisin ne zaman ve nereye inşa edileceği merak konusuydu. Daha önce birçok farklı yerin adlandırıldığı tesis projesi ile ilgili Körfez Sevindikli Köyü arazisinde karar kılındı. 50 dönüm büyüklüğündeki arazinin genişletme çalışmalarının ardından 70 dönüme artırılması hedefleniyor. Sevindikli Göleti ve Sevindikli Güreş alanını da kapsayan arazinin ülkenin en büyük spor merkezlerinden birisi olması hedefleniyor.

KOCAELİSPOR’A EK GELİR

Projede en az 8 futbol sahası, spor salonu, yürüyüş parkurları, tenis kortları kompleks içinde yer alacak. Ayrıca çok amaçlı bir konaklama merkezi de tesiste olacak. İlerleyen süreçte yüzme havuzu ile tesis iyice zenginleşecek. Kocaelispor’a hizmet verecek olan tesiste ölü zamanlarda farklı takımlar kamplarını yapacak ve yeşil siyahlı kulübe önemli bir gelir de sağlanacak.

ARAÇLA İZMİT’TEN SADECE 13 DAKİKA

Tesise ulaşım ise hayli kolay olacak. İzmit Yeşilova’dan Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanacak olan araçlar ortalama 90 kilometre hızla sadece 13 dakikada tesise varacak. Kocaeli Stadı ile tesis arasındaki mesafe de 20 dakika civarında olacak. Alana İlimtepe’den de ulaşılacak. Devasa proje ile ilgili teknik detayları önümüzdeki süreçte siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.