OYAK'TAN KÖRFEZ'E OTOMOTİV LİMANI

Oyak Port'ta Japonların yüzde 45 oranında ortaklık payı bulunacak.

 OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri AŞuladı, Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) ile 110 milyon dolarlık ‘otomotiv odaklı Ro-Ro limanı’ yatırımına hazırlanıyor. Kocaeli Körfezi’nde yer alan arazide, standartlarıyla ve kapasitesiyle dünyanın sayılı limanları arasına girecek olan OYAK Port için imzalar atıldı. İnşası 2018’de başlayacak olan limanın 2019’da hizmete girmesi planlanıyor.

Oyak Denizcilik ve Liman İşletmeleri AŞ, yeni yatırım kararını İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. Oyak, Japon ortak Nippon Yusen Kaisha (NYK) ile birlikte Gebze'ye otomotiv sektörüne yönelik liman yatırımı yapacak. Yatırım bedeli 110 milyon dolar olarak açıklanan Oyak Port'ta ortaklık yapısı yüzde 55 Oyak, yüzde 45 NYK şeklinde olacak.

Oyak Genel Müdürü Savaş Erdem, gerçekleştirecekleri yatırımın hem Türkiye hem de uluslararası lojistik sektörü açısından önemli bir hamle olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.