Pakmaya'da Sendika Gerilimi
Toplam 199 çalışanın bulunduğu fabrika önünde gerçekleştirilen protesto gösterisinde konuşan söndika yöneticileri, fabrika yetkililerinin işçilere sindirme politikası uyguladığını öne sürerek, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi. 

Türk-İş’e bağlı Tek Gıda İş Sendikası, bir süredir Pakmaya tesislerinde örgütlenme çalışmalarına başlamıştı. Sendikanın bulunmadığı Pakmaya’da işveren Tek Gıda-İş’in örgütlenmesine karşı çıkıyordu. İddiaya göre, Pakmaya İzmit Fabrikası’ndan 3, Düzce fabrikasından bir işçi, “sendikal örgütlenmeye ön ayak oldukları” için işten çıkartıldı. İşveren ise, işten çıkartma gerekçesini “İşyerinin huzurunu bozmak” olarak açıkladı.

Tek Gıda İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yunus Durdu`nun yaptığı basın açıklamasında, “Sendikamızın örgütlendiği PAKMAYA şirketinde üyelerimize yönelik bir sindirme harekatı başlatılmıştır. İşletmenin Kocaeli işyerinde 3, Düzce işyerinde de 1 üyemizin hizmet akitlerine haksız ve gerekçesiz bir şekilde son verilmiştir. Çalışanların büyük ölçüde sendikamıza üye olması sonrasında ortaya çıkan bu gelişmenin, üyelerimize göz dağı vermek ve sendikalaşmalarına engel olmak gibi bir niyet taşıdığı ortadadır. Sendikalaşmayı reddeden, yasaları ve hukuku tanımayan bu yaklaşımı peşinen reddediyoruz ve çalışma barışının bozulmaması açısından işveren yetkililerini sağduyu ile hareket ederek uygulamalarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz. Arkadaşlarımız işlerine alınana kadar mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.