Polis Amcalar Minikleri Uyardı

Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan, Başkan Yardımcısı İmdat Yeğin koordinatörlüğünde, Eğitim Komisyonu Başkanı Nurettin Sözlü, Kadın Kolları Başkanı Fatma Karahancı, Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Aydın ile birlikte düzenlenen çalışmayla, 2. Sınıf öğrencileri polisleri ziyaret ettiler.

Yavuz Sultan Selim İlkokulu 2 / F sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Savaş Apaydın ile birlikte bu etkinliğe katıldılar. Derneğin üç komisyonu tarafından hazırlanan, “Çocuk ve gençlerin sosyal korunma ve destek projesi” adı altında gerçekleştirilen çalışmaya katılan minikler, İzmit Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’ne konuk olarak çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Ziyaret sırasında bazı minikler ilk kez polis memuru ile karşılaşırken, ilk başta ki tedirgin yaklaşan minikler, gösterilen sıcak yaklaşım ve güler yüz karşısında kısa zamanda aile ortamındaymış gibi rahat hareket etmeye başladılar.

Ziyaret sırasında polis kimdir, nasıl çalışır, görevleri nelerdir, insanları nasıl korur gibi konuları ve çalışma alanlarını öğrenen miniklere, can güvenlikleri, sokaklarda ki kötü niyetli olabilecek insanlara karşı nasıl dikkatli olacakları anlatıldı.

Anlatılanlar arasında, çocukların kaybolma ve kaçırılmalarının önlenmesi için yapılması gerekenler, cinsel suçlara karşı tedbirler, internet kullanımı, okulda şiddet,  arkadaşlarımıza iyi dokunuşlar kötü dokunuşlar, çocukların sakıncalı yerlerde ıssız sokaklar inşaat ve terk edilmiş yerlerde oynamamaları öğütlendi. Yine anlatılanlar arasında, çocukların ailesi dışında tanıdıkları ya da tanımadıkları bir kişiyle ailesinin bilgisi olmadan gitmemeleri, parkta oyun oynarken ya da telefonda tanımadıklarına ailesi hakkında bilgi vermemeleri, bağırmanın bir imdat çağrısı olduğu, hoşlanmadıkları bir durumda bağırarak ve ortamdan kaçarak çevreden yardım istemeleri, adresini ve okul isimlerini öğrenmelerini, evin kapısını kim o demeden açmamalarını, tanımadıkları kimseleri eve almamaları söylendi.

Miniklere, parkta ve sokakta oynarken tanıdık tanımadık kimselerden herhangi bir yiyecek maddesi almamaları, ve onlarla bir yerlere gitmemeleri ailesinin bilgisi haricinde kimsenin arabalarına binmemeleri, güvenlik görevlileri, polis, jandarma, zabıta ve güvenlikçi gibi görevlilerden korkmadan kaybolduklarında ve ihtiyaç anında yardım istemeleri, oyun oynarken kiminle nerede oynayacakları hakkında ailesine bilgi vermeleri konuları, trafik kuralları, çizgi film karakterleri ve videolar eşliğinde anlatıldı. Kırmızı başlıklı kız masalı tiyatro olarak öğrencilere sunulurken, etkinlik bitiminde de şapka ve anahtarlık hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.