PROJE YARIŞMASINDA ÖDÜLLER VERİLDİ


Ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Bilişim ve Teknoloji Vakfı Başkanı 22. dönem milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bakan Yardımcısı Çelik ödül töreninde yaptığı konuşmada “ ülkemiz her alanda olduğu gibi teknolojide de hızla gelişmektedir. Bu tür yarışmalar bilim ve teknolojik alanda daha da gelişmememiz önemli katkı sağlamaktadır.  Çocuklarımızın, üniversitelerimizin daha fazla bilgi üretip onu teknolojiye dönüştürmesi çok önemli” dedi.

GENÇLERİN YANINDA

İzmit Belediye Başkanı Doğan da “  İzmit Belediyesi olarak gençlerimize, çocuklarımıza büyük önem veriyor, onların yarınlara daha donanımlı ve bilgi şekilde hazırlanmaları için çalışıyoruz. Türkiye’de ilk kez bir belediye olarak 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezini açtık. Genç-İz merkezimizde binlerce gencimize bilgilendirmelerde bulunuyor, imkanlar sunuyoruz. EURODESK’in merkeziyiz. Genç Girişimciler Merkezi’nde yeni girişimciler yetişip, yeni markalar orta çıkıyor. Bu tür organizasyonlar hem gençlerimizin akıl teri dökmesi bakımından hem de geleceğe dönük umutlarımızı yeşertip büyütecektir. Çok güzel bir iş yapılıyor. Bundan büyük mutluluk duydum” şeklinde konuştu.

Kocaeli genelinde yaklaşık 70  ortaokul ve liseden katılımın olduğu yarışmada, TÜBİTAK ve Milli Eğitim çalışanlarından oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmede 10 öğrenci 10 ay boyunca ayda 200 lira, 10 öğrenci de 10 ay boyunca ayda 150 lira burs kazandı. Ayrıca öğretmenler de altınla ödüllendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.