Referandum değerlendirildi
 AKP Körfez’de, referandum sonuçları değerlendirildi ve oyu ne olursa olsun tüm vatandaşlara teşekkür edilerek, bundan sonra birlik ve beraberlik içinde olma zamanının geldiği söylendi.

AKP Körfez İlçe Teşkilatı toplantı salonunda düzenlenen ve basına açıklamalar yapılan toplantıda, İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, yöneticiler, Kadın Kolları Başkanı Sevil Özbek, Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık hazır bulundu.

Badem ;Milletin terazisi şaşmaz

Referandumla ilgili ilk değerlendirmeyi yapan Osman Badem, Milletin terazisi şaşmaz diyerek başladığı konuşmasında, ‘’Çok uzun soluklu bir çalışma programı yaptık ve görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Başta belediye başkanımıza, yönetimime, teşkilatlarımıza, sıra sende ekibine, MHP ve BBP teşkilatlarına, oyu ne olursa olsun sandık başına giderek tercihini yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Hedefimiz kararsızlar kitlesiydi, çalışmalarımız buna göre yaptık. Ülke genelinde psikolojik hedef yüksek tutulduğu için sonuçlar gelince üzülenler oldu, alınan oy başarılı sonuçtur. Referandumda önemli olan yüzde 50 artı bir oydur. Körfez olarak Türkiye genellemesinin 3 puan üzerinde oy aldık. Bir vesayet sistemi sona erdi, Avrupa bu aşamada hukuku ve her türlü nezaket kurallarını katletti. Türkiye’yi 2071 hedefine kadar götürecek sistemin önü açıldı’’ dedi.

Baran ;2 ay boyunca Hayır diyemedik

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’da konuşmasına oy veren vatandaşlara, ilçe Başkanı Osman Badem’e, teşkilata, bakan ve milletvekilleri ile oy veren vatandaşlara ve destekleyen siyasi partilere teşekkürle başladı ve ‘’Evet’in hayırlı olmasını diliyorum. 2 ay boyunca Hayır kelimesini kullanamadık. Hayır diyenlerin içinde art niyetli olanlar da vardı ama bu tercihi iyi niyetiyle yapan vatandaşlarımıza ve sandık başına giden aziz milletimize teşekkür ederim. Referandum süresince art niyetli olan kesimle iyi niyetli vatandaşları karıştıran söylemler oldu, bundan sonra her şeyi bir kenara bırakarak, birlik ve beraberliği sağlama zamanıdır. Devlet Bahçeli’ye yürekten teşekkür ediyorum, evet oyu için canla başla çalıştı. Yeni sitemde Türkiye’nin önü açılmıştır, yapılan yatırımlar takdire şayan çalışmalardır. Ülke büyük bir kalkınma içinde ve yeni bir sisteme ihtiyaç vardı. Basınımız da bu süreçte genelde sağduyulu hareket etti, onlara da teşekkür ederim’’ dedi.

İsmail Baran, konuşmasından sonra sorulan sorular üzerine, yarımca Kültür Merkezi altındaki otoparkın açıldığını, Tütünçiftlik’te ki otoparkın da bir ay içinde bir işletmeciye verileceğini ve ücretli olarak hizmete başlayacağını söyledi. Baran, Hereke’de bir fakültenin hayırsever vatandaş desteğiyle yapılacağını, İlimtepe’de de bir fakülte açılacağını söyleyerek, ‘’İlimtepe 140 bin nüfusun yaşayabileceği şekilde düzenlenecek, yol yapımı devam ediyor ve 1 yıl içinde tamamlanacak. Güney Mahallesi’nde de karakol altındaki alanda kapalı spor salonu ve kapalı Pazar binasını yapıyoruz. Hastane ek bina onaylandı, Haziran ayında ihaleye çıkacak. Tarihi Taşköprü onarımı, Karayolları desteğiyle başlayacak’’ dedi.

Sanayi çarşısı iptal

İsmail Baran, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ne, deprem enkazı alanına yapılacağını açıkladığı Körfez sanayi Sitesi’nin projesinin iptal edildiğini belirterek, ‘’Buradaki vatandaşlar kentleşme olan bir alanda sanayi istemediler. Bu nedenle yeni yerlerin arayışına girdik dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.