SAADETLİ HANIMLAR ÇOCUKLAR İÇİN TOPLANDI

Etkinlik sırasında yapılan açıklamada, “Bugün, yarınımız, geleceğimiz, istikbalimiz, gözümüzün nuru çocuklar için bir aradayız. Mutluyuz, umutluyuz, içimizde çocukluktan kalma bir sevinç var. Çocuklar bir milletin geleceğidir, paha biçilmez değeridir. Onlara yapılan her türlü yatırım aslında milletin kendine yaptığı yatırımdır. Ancak, bugün çocuklar tüm dünyada her türlü sömürü ve istismarın hedefi haline gelmiş durumdadır. Yanlış politikaların bedelini onlar ödemektedirler. Hak ve adalete dayalı bir dünya hedefi çocuk ve yetişkin, her kes için zaruri hale gelmiştir. Her çocuk, insan onuruna yakışır bir yaşam ve temel haklara sahiptir. Ülke nüfusumuzun yüzde 28’ini, 23 milyon çocuğumuz oluşturmaktadır. 200 bin çocuğumuz sokaklarda yaşamaktadır. Asgari ücretin açlık sınırının altında oluğu ülkemizde aileler yeterli ve dengeli beslenememekte, çocuklar temel gıda maddelerini alamamaktadır. Gelişimlerini tamamlayamayan çocuklar, eğitimlerine ara vererek çalışma hayatına sürüklenmektedir. 2 milyon çocuğumuz okulda olmaları gerekirken, minicik ellerinden emeği sömürülmektedir. Bu rakama sokak çocukları ve mevsimlik işçiler dahil değildir. Yani her 10 çocuktan biri çalışmak zorunda kalmıştır. Yaz- boz tahtasına dönen eğitim sistemi güven vermemektedir” denildi.

Eğitim sisteminin yetersizliğinin eleştirildiği açıklamanın devamında, “Çocuklarımız internet-tablet- oyun üçgenine zincirlenmiştir. Çok az kelime ile konuşmakta, hayal güçlerini kullanamamaktadırlar. Bunda, kendisini ve çocuğunu televizyona kilitleyen anne ve babalar suçlu, araştırma ve proje ödevlerini  kopyala-  yapıştır yoluyla alan öğretmenler suçlu. Oyunlar üzerinde kontrol mekanizması kuramayan devlet suçlu. Çocuklarımızın televizyona değil arkadaşa, oyuncaklara, beraber oyun oynamaya ve birlikte vakit geçirmeye ihtiyaçları var. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde bireysel özgürlük olarak nitelendirilen, her türlü nesli bozan alışkanlık, davranış ve yönlendirmeler ve yayınlar acilen durdurulmalıdır. Her çocuk sağlıklı bir aileyi, yeterli ve dengeli beslenmeyi, sağlıklı bir gelişimi hak etmektedir” denildi.

Tütünçiftlik viyadük altında yapılan etkinlikte konuşmalardan sonra çocuklara balon ve çeşitli hediyeler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.