Şeker, Kandıra' da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kandıra Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, Şeker’e DSİ 1.Bölge Müdürü Yüksel Tazegül, Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, toplulaştırma çalışmasının yapılacağı kırsal mahallelerin muhtarları ve DSİ Bölge Müdürlüğü’nün yetkili müdürleri eşlik etti.

TOPLULAŞTIRMA İLE ARAZİDEN ALINAN VERİM ARTACAK

Toplulaştırma çalışması kararı alınan 17 mahallenin muhtarları, Belediye Başkanı Adnan Turan ve İlçe Başkanı Erol Ölmez’den gelen talepler üzerine DSİ Bölge Müdürü Yüksel Tazegül’ü Kandıra’ya davet eden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, muhtarları doğru bilgilendirmek adına belediye meclis salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Muhtarların ve vatandaşların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin büyük önem arz ettiğini kaydeden Şeker;

“ Derince ilçemizde toplulaştırma çalışmaları tamamlandı, Körfez ilçemizde de devam ediyor. Kandıra İlçemizde başlattığımız toplulaştırma çalışması ile birlikte, çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek şekilde küçük, parçalanmış, dağılmış ve verimli işlemeye elverişli olmayan taşınmazların bir araya getirilerek düzgün kare veya dikdörtgen şekilli parseller oluşturuluyor. Bu sayede bütün parsellerin yol ve sulama hattına cephesi olacak. Böylelikle dağınık ve optimal büyüklüğe sahip olmadığı için değerlendirilemeyen araziler kullanılabilir duruma gelecek. Tarımda kullanılan iş gücü azalacak, yol ve su problemi de kalmayacağı için araziden alınan verim ciddi anlamda artacak.” dedi.

KANDIRA’DA 17 KIRSAL MAHALLENİN TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

DSİ 1.Bölge Müdürü Yüksel Tazegül ve Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ile birlikte muhtarların taleplerini tek tek dinleyen Kocaeli Milletvekili Şeker;

“ İlimizde hali hazırda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları sonucu toplam tescil olan alan 8350 hektar, çalışması devam eden 4507 hektar ve toplulaştırma yapılabilecek kalan potansiyel alan ise 9286 hektardır. Kandıra ilçemizde 91 mahallede 70677 parsel bulunmakta. Bu parsellerden 195342 dekarlık alanda tarım desteklerine müracaat edilmiş. Tarım desteklerine müracat edilemeyen alan ise 22331 dekar.

Köy nüfus oranımıza baktığımızda maalesef bu oranın %35 olduğunu görmekteyiz. Tarım arazilerinden alınan verimin arttırılabilmesi ve böylelikle köye dönüşün hızlandırılabilmesi için yapılması planlanan toplulaştırma çalışması 17 kırsal mahallede olacak. Bu kırsal mahalleler; Akbal, Akdurak, Balcı, Bozburun, Döngelli, Duraçalı, Ferizli, İncecik, Karlı, Lokmanlı, Mancarlar, Pelitpınarı, Seyitaliler, Sarıgazi, Sinanlıbilallı, Sucuali ve Süllü’dür.

Bu kırsal mahallelerde toplam arazi toplulaştırma alanı 92864 dekardır. Ortalama parsel büyüklüğü 2472 metrekare olan alanlar bu çalışma ile birlikte daha da büyütülerek ekonomik fayda elde edilecek. 2022 yılında ihalesi yapılacak olan çalışmamız bölgemize hayırlı uğurlu olsun, çalışmaları yürüten ve yapılan çalışmalar hakkında bizleri bilgilendiren DSİ Bölge Müdürümüz Yüksel Tazegül ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

ARIKLAR SULAMA ALANININ GENİŞLETİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

   Yapılan toplantıda daha çok tarımsal alanların sulanabilmesi yönünde muhtarlardan gelen talepler de değerlendirildi. Arıklar sulama alanından 1 849 hektarlık tarım alanın sulanabileceği bildirildi. İlave sulama talepleri üzerine Milletvekili Şeker;

“Bölge müdürlüğümüzle öncelikle proje üzerinde bir çalışma yapacağız. Arıklar sulama havzasının kapasitesine göre ilave sulama hattı ihtiyaçları, mevcut göletin kapasitesi, arazi eğimi ve mevcut su kaynakları da dikkate alınarak ilave sulama kanallarının ve ilave bir göletin yapılıp yapılamayacağını değerlendireceğiz. Amacımız bu bölgede tarımla uğraşan hemşehrilerimizin gelir seviyelerini yükseltirken aynı zamanda bölgede yapılmakta olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan fabrikaların ihtiyacı olan ürünlerin de bu bölgeden karşılanmasını sağlamaktır.” dedi.

KIRSAL MAHALLELERİ TURLADI

DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldikten sonra AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Belediye Başkanı Adnan Turan ve ilçe teşkilatı ile birlikte önce çarşı esnafını ziyaret eden Kocaeli Milletvekili Şeker, daha sonra ise Karadivan, Hacışeyh, Eğercili, Beyce ve Şerefsungur kırsal mahallelerini ziyaret etti.

Ziyaretleri esnasında köylülerin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili sıkça sohbet eden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, özellikle vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletmeyi de ihmal etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817