ŞENER SÖĞÜT ;“KÖRFEZ İNŞAAT ALANINA DÖNECEK"

İlçe Başkanı Şener Söğüt yaptığı açıklamada, Körfez’in 2018 yılında şantiyeye döneceğini belirterek, “Yarımca Hacı Osman Mahallesi’nde devam eden üniversite binası  Ağustos ayında tamamlanacak ve ilk olarak Uluslararası Ticaret Meslek Eğitimi fakültesi 2 bin 500 öğrenci ile başlayacak. Daha sonra bu sayı 4 bine çıkacak. Hereke’de 17 bin metrekare üzerine kurulacak olan ve Hukuk Fakültesi’nin düşünüldüğü üniversite binası ihaleye çıkmak üzere. Yarımca binası için 25 milyon, Hereke binası için 20 milyon lira harcanacak. Hereke kalesi tamamlanmak üzere, Taşköprü’nün onarımı tamamlandı, İlimtepe Kültür Merkezi Eylül ayında teslim edilecek. Sarnıçhan için yasal bekleme süresi tamamlanıyor ve fesih işlemlerinin ardından çalışmalar hızla tamamlanacak. Körfez’de semt pazarları caddelerden kalkacak ve her mahalleye hizmet verecek olan kapalı pazarlara taşınacak. Bunun için Hacı Osman Mahallesi kapalı pazarı devam ediyor, Fatih Mahallesi’ne, Yukarı Hereke’ye, aşağı Hereke’ye, Mimar Sinan Mahallesi’ne pazarlar yapılacak. 4 okulumuza kapalı spor salonu yapılacak ve çocukların her okulda spor alanına kavuşması sağlanacak. 5 adet bilgi evi ve Himmetli Köyü, Korucu Köyü, Amasyalılar Mahallesi, Taşlıtarla camileri de halkın isteği ile yapılacak hizmetler arasında yer alıyor. Belediyeler daha önce bu tür hizmetleri yapamazdı, bizim dönemimizde yapılan yasal düzenlemelerle bu hizmetlerin önü açıldı” dedi.

Yeni projeler

Şener Söğüt, ilçede yapılacak olan yeni çalışmalara da konuşmasında yer vererek, “Karayolları alanına bir otogar yapılacak. Yarımca Sanayi Sitesi’ne ek olarak 12 dönüm üzerine yeni dükkanlar yapılarak, buradaki sıkışıklık giderilecek. Ayrıca, Yarımca sahile bir yaşlı yaşam merkezi, Sultan Abdulaziz Av Köşkü’de çalışmalar arasında yer alacak” dedi.

Körfez şantiyeye dönecek

Şener Söğüt, 2018 yılı için belediyenin 120 milyon, İSU’nun da 300 milyon liralık yatırım planladığını belirterek, “İSU 3 yıl içinde ilçede ki su borularını yenileyecek. Çok önce yapılan boruların hali içler acısı. İSU’nun yatırımı 100 milyon lira işçilik, 100 milyon lira malzeme ve 100 milyon lira da çalışma sonrası bakım ve onarımı kapsıyor. Körfez bir şantiye alanı haline gelecek ama çalışmalar sonrasında da rahat edilecek. Bugün Akdeniz sahilini aratmayan bir sahil şeridimiz var ve daha da güzelleşecek” dedi.

Aday değilim

Ülke konularına ve seçimlere de değinen Şener Söğüt, “Her an yapılacak olan tüm seçimlere hazırız. Bugüne kadar seçim kaybetmedik, yine kaybetmeyeceğiz. Tarihi seyreden değil, yön veren bir ülke olduk. 2023 hedeflerine ulaştığımız da kimse gelip Suriye’yi bombalayamayacak, insanlık suçları işlenemeyecek. Evet, bombalanma bizim de hoşumuza gitmiyor ama orada ki insanların katledilmesi kabul edilemez. Ben seçimlerde aday değilim, isteyen her arkadaşımız aday olabilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.