Seraların zararı büyük
 Yoğun olarak yağan kar yağışından sonra Körfez’de yer alan sebze seralarının zararının büyük olduğu ortaya çıktı.

Körfez köylerinde yapılan inceleme ve araştırmalarda, seracılık yapılan 3 ayrı köyde, sera bahçelerinin yıkıldığı, büyük oranda zarar gördükleri anlaşıldı. Alınan bilgilere göre Körfez’de, Sevindikli Köyü ve Belen Köyü ile Kadıllı Köyleri’nde seracılık yapılıyor. Sevindikli ve Kadıllı Köyleri’nde, 10 dönümü KTO üyesi işletmecilerin ortak olduğu sera, 6 dönümü ise şahsa ait seralar yer alıyor. Belen Köyü’nde ise şahsa ait seralar bulunuyor.

26 sera yıkıldı

Yoğun olarak yağan kar sonrasında, 1 metreyi geçen kar kalınlığı, bu seralardan 26 adedinin çökmesine ve yaklaşık 35’inin de brandasının yırtılmasına neden oldu. Seracıların bildirisi üzerine köylere giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, zararları tespit ettiler ama sera işletmecileri kendi başlarının çaresine bakmaya çalışıyorlar.

Zararlarını büyük olduğunu söyleyen seracılar, 26 adet seranın kullanılmaz hale geldiğini, bunları onarmaya çalıştıklarını, brandası yırtılanları da yama ile kurtarmaya çalıştıklarını söylüyorlar.

Sevindikli Köyü’nde ki seraların daha az zarar gördüğü, Kadıllı Köyü’ndeki seraların çöktüğü belirtilirken, toplamda 93 adet seranın bölgede yer aldığı, karnabahar, yeşil soğan, kıvırcık ve benzeri sebzeler ekildiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.