Sessizliğe dayanamadı
 Körfez İlimtepe’de 6 Nisan’da meydana gelen ve bir kişinin hafriyat alanına uçması sonucu öldüğü kazadan sonra, yakınını kaybeden Mazlum Göçer, halen daha yolda önlem alınmadığını görünce dayanamadı ve yetkililerin yapması gereken işi kendisi yaptı. Göçer, ölüm yolu adını verdiği yolda yetkililerin tüm çığlıklarına sessiz kaldığını ve bir kişinin daha canı yanmadan önlem almak zorunda kaldığını söyledi.

İlgili birimlerin tehlikeyi görmelerine rağmen önlem almadıklarını, kaza bölgesine ve aynı şekilde risk içeren yol güzergahına duba dahi koymadıklarını gören Mazlum Göçer, kendi imkanlarıyla aldığı plastik duba ve reflektörleri yol boyunca yerleştirdi. Havaların elverişsiz olması nedeniyle yaklaşık 10 adet duba çakabilen Göçer, bu sayıyı arttıracağını ve örnek olması için tüm riskli alanı dubalarla dolduracağını söyledi.

Mustafalar ölmesin

Mali Müşavir olan Mazlum Göçer, kazanın kendisini çok üzdüğünü ve ölen Mustafa Özçelik’in kardeşi gibi olduğunu söyleyerek, ‘’Olaydan sonra burada hafriyat ve yol çalışması yapan firmanın, önlem almalarını bekledim. Kazadan sonra kimsenin göremeyeceği, hatta aydınlatma olmadığı için gece hiç fark edilmeyen plastik ipten ağ çektiler. Bunu sürücü gece göremeyeceği gibi aniden dönen virajda yoldan çıkacak aracı durdurma şansı yok. Fazla bir şey istemedik, başka insanların canı yanmasın diye buraya en azından beton bariyerler koymalarını, reflektörle sürücüleri ikaz etmelerini istedik. Aradan14 gün geçti ve hiçbir önlem yok. Yol açma ve hafriyat çalışmaları tam gaz ilerliyor, uçuruma yeni uçurumlar ekleniyor ama önlem alınmıyor. Buna daha fazla dayanamadım ve örnek olması için dubaları çakarak, kendi önlemimizi almaya çalıştım. Umarım bu ilgili yerlere örnek ve iyi bir mesaj olur. Bu iş benim uzmanı olmamama rağmen bir saatimi aldı. Yani basit önlemlerle başka canların kurtarılabileceğini göstermek istedim’’ dedi.

Mazlum Göçer ve kazada ölen Mustafa Özçelik’in yakınları, duba çalışmasına yardım ederek, bu şekilde bir görevi yerine getirdiklerini belirttiler. Mazlum Göçer, kazayla ilgili hukuki mücadeleye de devam edeceklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.