SÖĞÜT: "TÜM KÖRFEZ'İN BAŞKANI OLACAĞIM"

31 Mart seçimlerini kazanmasına rağmen CHP’nin itirazları dolayısıyla ikinci dönemine başlayamayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, dün düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Cumhur İttifakı partililerinin yalnız bırakmadığı Söğüt ilk mesajında, “Bütün Körfez’in başkanı olacağım” dedi

AKP’nin adayı olarak girdiği 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden seçilme başarısını gösteren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, seçmenlerin yüzde 36.49’unun desteğini alırken, CHP adayı Tayfun Balıkçı ise yüzde 35’te kalmıştı. 5 bin 14 oyun geçersiz sayıldığı ilçede seçimi bin 395 oyla kaybeden CHP, Körfez’de oyların yeniden sayılması için önce ilçe, ardından İl Seçim Kuruluna, son olarak da YSK’ya itiraz etmişti. CHP’nin tüm itirazları reddedilmişti.

SÖĞÜT MAZBATASINI ALDI

CHP’nin itirazının YSK tarafından reddedilmesinin ardından seçimleri kazanması resmileşen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, dün düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Körfez Ticaret Odası’nda bulunan İlçe Seçim Kuruluna giden Başkan Söğüt’e mazbatasını Kurul Başkanı Hakim Sebahattin Kocagöbek takdim etti.

“EN ÖNEMLİSİ İKİNCİ DEFA KAZANMAK”

Mazbatasını aldıktan sonra açıklama yapan Başkan Şener Söğüt konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “31 Mart seçim sonuçları sandıktan çıkan irade tamamlandı. Mazbatamızı aldık. Hayırlı ve uğurlu olsun. Ben öncelikle bizlere teveccüh gösteren Körfez halkına teşekkür ediyorum. İlk defa seçilmek önemli ama en önemlisi halkın teveccühünü, desteğini bir kez daha desteğini alarak ikinci defa kazanmaktır. Bu çok daha büyük bir mutluluk. Bu mutluluğu bizlere yaşatan Körfez halkına teşekkür ediyorum.

TEŞKİLATLARI UNUTMADI

Cumhur ittifakı teşkilatımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve tüm ana kademelerimize, 5 yıl boyunca birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum çalışma arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum. Seçim sürecinde çok yorulan sandık kurulu üyelerimiz, başkanlarımız, İlçe Seçim Kurulumuzun değerli üyelerine teşekkür ediyorum.


 

“ARTIK HİZMET VAKTİ”

Bugüne kadar konuşulanlar konuşuldu. Mazbatamızı aldık, artık hizmetlerimizle projelerimizle konuşma vakti geldi. Biz ne dedik, herkesin belediyesi, herkesin başkanı olacağız dedik. Siyasi partilerin itirazları olmuştur. En doğal haklarıdır. Bunları da anlayışla karışılıyoruz. Yasal süreç işledi ve bugün bitti. Artık yeni bir sayfa açma, kucaklaşma ve Körfez ilçemiz için hizmet vakti.


 

“DURAKSAMADAN DEVAM EDECEĞİZ”

31 Mart seçimleri artık geride kaldı. Özellikle yeni dönemde görev alacak muhtarlarımız ve meclis üyelerimizi kutluyorum. Yeni dönemde hizmetlere duraksamadan devam edeceğiz. Ramazan ayının son günü ve yarın bayram. Bizlere çiftte bayram yaşatan Rabbimize hamd ediyoruz. Seçimler artık geride kaldı. Millet idaresini sandığa yansıttı. Yetkili kurumlar kararı vermiş, milletin idaresi tecelli etmiştir. Bize düşen gece gündüz çalışarak milletimize hizmet etmektir.

“BÜTÜN KÖRFEZ’İN BAŞKANI OLACAĞIM”

Artık görevi resmen aldık. Mazbatayla birlikte herkesi kucaklayan bir anlayışla yola revan olacağız. Bundan sonrası çalışma zamanı daha çok hizmet ve proje vakti, sandıktan çıkan mesajı alarak görevime devam edeceğiz. Bizler Yunus Emre’nin söylediği gibi gönüller yapmaya geldik. Tüm Körfez’in başkanı olacağız.”


 

YALNIZ BIRAKMADILAR

Öte yandan düzenlenen mazbata törenine AKP Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, BBP İlçe Başkanı Selim Öztürk, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Öztürk, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.