banner2779
banner2752
banner2750

    SP’DEN ANLAMLI ÖNERİ

İlçe Divan toplantısı, Tütünçiftlik’te teşkilat binasında yapıldı. Kalabalık katılımın olduğu toplantıya, İl Başkan yardımcısı Recep Sarıdoğan’da gözlemci olarak katıldı. Toplantının açılış konuşması Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tahtalı’nın yaptığı duayla başladı.

Öneri

Toplantının özünü yaptığı konuşmayla aktaran İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, sunduğu öneri ile takdir kazandı. Coşkun, ‘’Bir süre önce ilçenin önemli siması ve işadamı olan KTO Başkanı Mustafa Efe’yi kaybettik. Mecliste temsilcimiz yok ama buradan sesleniyoruz, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ne, ya da önemli bir caddeye Mustafa Efe’nin adı verilsin’’ dedi.

Ülke konuları

Coşkun konuşmasının devamında, ‘’Cumhurbaşkanı, 56 Arap ülkesine AB hakkında mektup yazacağını söyledi. Sorunlarımız var, kendi içimizde çatışmalarımız var ama çözümü başka yerlerde arıyoruz. Bundan 100 yıl önce o ülkeler, bizim gönderdiğimiz valiler tarafından yönetiliyordu. Mektup yazacağınıza hemen bu akşam İslam Birliği’ni kuracaksınız ki, o zaman bu ülkeler de yanınızda olacak. Söylemlerle bu iş yapılmamalı, taşın altı doldurulmalı. Dünya da vahşetler yaşanıyor ve savaşlar hep bizim coğrafyamızda cereyan ediyor. Ülkemizde güvenliği sağlamamız için bu ülkelerde de istikrar olmalı. Türkiye’de bunların konuşulması gerekirken biz başkanlık sistemini konuşmaya başladık. Bizim bu konudaki duruşumuz belli, getirin sistemi bakalım içinde neler var, tartışalım, olması gerekiyorsa destekleyelim. 15 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Terör bitecekse, istikrar gelecekse, denk bütçe olacaksa, sınırlarımız güvene kavuşacaksa hemen sistemi getirelim. Başkanlık sistemi nasıl diyiyorsunuz cevap yok, içinde ne olduğu belli değil, kapalı kutu’’ dedi.

İdamı meclise getirin

Son günlerin tartışma konusu olan idama da değinen Coşkun, ‘’15 Temmuz’da millet üzerine düşeni yaptı. 16 Temmuz sabahı en çok konuşulan idam oldu ve o tarihten bu yana en çok konuşulan konu idam oldu. ABD, YPG ile birlikte hareket etti, onların verdiği füzelerle, mermilerle vurulduk, bombalar üzerimizde patladı. İdamı meclise getirmek için neyi bekliyorsunuz, Yenikapı ruhu bunu istiyor, önce bataklığı kurutmalısınız’’ dedi.

Körfez’in sorunları

Coşkun, konuşmasının sonunda Körfez’in problemlerini hatırlatarak, ‘’İlimtepe’nin jeopolitik yapısı nedeniyle çöp fabrikasına uygun olmadığını ilk biz söyledik ve haklı çıktık. İlçenin en önemli problemleri arasında otopark yokluğu, trafik sorunu yer alıyor. Ağadere Caddesi’nde yağmur yağınca insanlar karşıdan karşıya geçemiyor, alt yapı problemleri var, en önemli caddede umumi tuvalet, mescit yok’’ dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak, çalışmaların görüşülmesiyle devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751