Tahtalı: “Öğrencilerin Ulaşım Masrafı  Belediyelerce Karşılanmalı”

Ekonomik sıkıntıların özellikle birden fazla öğrencinin bulunduğu evlerde sorunlara sebep olacağını kaydeden ilçe başkanı Tahtalı, “Özellikle öğrencilerin ulaşım masrafları ile ilgili Büyükşehir ve ilçe belediyeleri devreye girmeli ve sorumluluk almalılar” dedi. Tahtalı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“VELİLER ÇOK SIKINTIDA”

“Öncelikle 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ancak şunu söylemeliyim ki; ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar sebebiyle, öğrenci velilerimiz aynı sevinci maalesef yaşayamamakta.

“EĞİTİM ANAYASAL BİR HAKTIR”

Anayasamızda ‘'Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz’ ifadesi yer almaktadır. Devletin görevi her çocuk sayılan bireyin ücretsiz eğitim hakkından yararlanmasını sağlamaktır. Bu görev sosyal devlet olmanın gereğidir. Eğitim ülkemizde ücretsiz ancak, eğitim için temel ihtiyaçlar aile bütçesindeki yerini her geçen gün artırarak devam ettiriyor. Eğitim için temel ihtiyaç olan defter, kitap, kalem gibi kırtasiye malzemeleri ve diğer araç gereçlerde fiyatlar enflasyona bağlı olarak artış gösteriyor.

“MALİYETLER ÇOK YÜKSELDİ”

Önceki yıl 333 TL olan en kısa mesafe servis ücreti, bu sene 660 TL’ye yükseldi. Okul kıyafetlerinde yüzde 130’a varan bir artış oldu. 60 TL olan bir okul çantası 150 TL oldu. Okulların açılması öncesinde velileri okul masrafları kara kara düşündürüyor. Okul masrafları aile ekonomisini önemli ölçüde sarsacak. Bu konuda özellikle yerel yönetim birimlerinin çalışma yapması gereklidir.

“ULAŞIM MASRAFLARINI

BELEDİYELER ÜSTLENSİN”

Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken yerel yöneticilere çağrıda bulunuyoruz. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt olmak üzere, en azından ailesinde birden fazla eğitim öğretim gören öğrencilerimizin ulaşım masrafları yerel yönetimler tarafından karşılansın. Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının 2022-2023 eğitim öğretim döneminin

Körfez’imize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.