Tüpraş’ta uyarı eylemi yapıldı
 Alınan bilgilere göre, yaklaşık 5 bin çalışanı ilgilendiren toplu-iş sözleşmesinde, maddelerin görüşülmesinde süre uzadığı için, Petrol-İş sendikası tarafından 2 saatlik işe geç başlama eylemi yapıldı. Eylem gereği, gece vardiyası işçileri sabah bölümlerinden ayrılmazken, 08.00 vardiyası da içeri girmedi.

2 saat fabrika önünde bekleyen işçiler, 10.00 itibariyle içeri girerken, gece vardiyası da çıkış yaptı ve vardiyalar normale döndü. Fabrika yetkililerinden yapılan açıklamada, üretime yönelik bir eylem olmadığı yalnızca vardiya girişlerinde geç başlama olduğu, bunun da devam eden toplu sözleşme görüşmeleri nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Sendika yetkilileri ise gelişmeleri değerlendirmek için toplantı yaparak açıklamada bulunacaklarını ve bundan sonraki süreci belirleyeceklerini söylediler. Tüpraş’ta devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, Yarımca rafinerisi ve diğer 3 rafineriyi ilgilendiriyor. Sözleşme normal süresi 1 Ocak 2017 tarihi ile başladı ve 2 yılda bir yapılıyor. Sendikanın, sözleşmede yüzde 20 oranında ücret artışı istediği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.