Vali Yavuz: "Kadınlarımızın Gelişimlerini Her Zaman Destekleyeceğiz"

Vali Yavuz, Gebze SODAM Sergi Açılışına Katıldı

Vali Seddar Yavuz, Gebze ilçelerimizdeki Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) yıl sonu sergi açılışına katıldı.

Kadın kursiyerlere ait el emeği ürünlerin sergilendiği yılsonu sergi açılışına; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Kurum Müdürleri, Vakıf Proje Yöneticisi Tülin Demiröz, Roman kanaat önderleri; Volkan Ersoy, Yaşar Şencan, Murtaza Kara, Mevlâna Mahallesi Muhtarı Selda Çakırer, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Kayseri’de askeri eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan pilotlarımız için duaların okunması, protokol ve kursiyerlerin konuşmaları yapmasıyla başlayan programda Vali Seddar Yavuz’da günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadınlarımızın Gelişimlerini Her Zaman Destekleyeceğiz

Bugün Kayseri’de eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehadete yürüyen iki pilotumuzu rahmetle anıp, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı dileyen Vali Seddar Yavuz, konuşmalarına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumda bulunan dezavantajlı bireyler için gösterdiği hassasiyet doğrultusunda yürütülen birçok hizmeti vatandaşla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek başladı ve devam etti: “Elbette bugün itibarıyla gelinen sonuç hepimizi mutlu ediyor. Özellikle okuma-yazma bilmeyen bir hiçbir kadınımızın kalmamasını arzu ediyoruz. Eğitim süreçlerinin dışında kalmış, şu veya bu sebeple okuma-yazma öğrenememiş kadınlarımızı mutlak suretle bu sisteme adapte etmeliyiz. Diğer taraftan sadece okuma-yazma değil özellikle kadınlarımıza evlerinde, işlerinde kolaylık sağlayacak beceriler kazandırmak, hatta onların ekonomik gelirini arttırabilecek yetenekler ve ekstra özellikler kazandırmak da yine çalışmalarımızın bir diğer tarafını oluşturuyor.”

Kadınların, çocukların ve Roman vatandaşların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması için açılan Sosyal Dayanışma Merkezlerinin önemine vurgu yapan Vali Yavuz: “Roman vatandaşlarımızın daha fazla katılımını sağlayacak tedbirler her ne ise bunları detaylı bir şekilde çalışmalı, ailenin temeli olan kadınlarımızı ve evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Çünkü biz kendimizden sorumlu değiliz, toplumun her bir bireyinden sorumluyuz.  Şehrimiz kadın istihdamı bakımından da Türkiye’de öncü bir şehir. Bilim, sanayi ve teknoloji şehri ve diğer taraftan inovasyon ve Ar-Ge’nin başkenti olan böylesine lider bir şehre de kadın istihdamı ve kadın eğitimi konusunda da liderlik yakışır.” ifadelerini kullanarak tüm kursiyerlere, desteklerinden dolayı ailelerine ve emeği katkısı olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Yavuz, sergiyi gezerek, bilgiler aldı, kursiyerleri tebrik etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerlerde toplumsal entegrasyonu sağlamak üzere açılan Gebze Sosyal Dayanışma Merkezinde; Roman kadınlarımıza psikososyal, sosyokültürel, mesleki, sanatsal ve kişisel gelişimlerini sağlamaya yönelik olarak kurs ve eğitimler gerçekleştirilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.