Vali Yavuz: Yurtlarda Yatak Sorunu Yok!

Dolayısıyla hiç kimse bu öğrencileri tahrik etmeye, endişe uyandırmaya çalışmasın. Gençlerimizi istismar etmek isteyen terör örgütlerine, bunların siyasi rantlarına fırsat verilmeyecek” dedi.

2022-23 Eğitim ve Öğretim Yılı İstişare Kurulu toplantısı önceki gün gerçekleşti. Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Salonu’nda düzenlenen ve Vali Seddar Yavuz’un başkanlık ettiği toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, kaymakamlar ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. Kocaeli’de bin 460 okulda toplam 418 bin 602 öğrenci ile 27 bin 220 öğretmenin 12 Eylül Pazartesi günü eğitim ve öğretim yılına başlayacağını söyleyen Vali Yavuz, bu yıl Kocaeli’deki öğrencilerin sıralarında 3 milyon 600 bin ders kitabi ile 2 milyon 402 bin yardımcı kaynak kitabın hazır olacağını duyurdu.

“YURT SORUNUMUZ OLMAYACAK”

Okullarla ilgili kayıtların başladığını ifade eden Vali Yavuz, “Bu yıl itibariyle 15 bin 250 civarında öğrencimiz ilimizi tercih etti. Şu anda kayıtlar başladı. Özel ve ayrıntılı bir çalışma yaparak bu 15 bin evladımızın kaçının Kocaeli sınırlarında ikamet ettiği, kaçının il dışından geleceğinin analizini yaparak detaylı bir çalışma yapıldı. Yaklaşık 6 bin civarında öğrencimizin ilimizde yaşadığını, 9 bin civarındaki öğrencimizin de farklı kentlerden geleceğini tespit ettik. Şu an için ilimizdeki yurtlarda 10 binin üzerinde boş yatak kapasitemiz bulunuyor. Şayet 1’inci sınıfa kaydolacak 9 bin öğrencimizin tamamının Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvurması halinde bile tüm öğrencilerimizi yerleştirebilecek yatak kapasitemiz var. Ancak ara sınıflardan da tercihler yapılabileceğini değerlendirerek, başta kamu misafirhaneleri olmak üzere tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Diğer taraftan, kiralanabilecek, yurt olma özelliğine sahip binaları araştırıyor, bunlarla ilgili çeşitli görüşmelerimizi yapıyor ve ek, ilave kapasiteleri oluşturabilmek için önemli bir gayret sarf ediyoruz.

“TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”

Yurtlardaki kapasite artışları hukuki kurallara göre yapılıyor. Bazı yurtlarda istismarlar yaşanabiliyor. Örneğin müsait odalarda ek yatak koyabiliyorlar. Eğer odanın hacmi ve büyüklüğü müsaitse kapasite artışına gidilebilir ancak bunun da bir şartı var. Kaç metrekareye kaç yatak konabileceği ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Her öğrencinin bir metrekare hakkı var. Bu standartlar içerisinde düzenlemeler yapıyoruz. Gençlerimizi insani koşullarda barındıracağımızdan şüphe duyulmamalı. Şehir dışından gelecek 9 bin öğrencimiz var. Şu anda 10 bin 500’e yakın da boş yatağımız var. Dolayısıyla hiç kimse bu öğrencileri tahrik etmeye, endişe uyandırmaya çalışmasın. Biz, bizden yurt talep eden her öğrencimizin sorununu çözeceğiz. Gerekirse otelde yaptıracağız ama çözeceğiz. Gerekli tüm hazırlığımız var.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE FIRSAT VERİLMEYECEK”

Gençlerimiz endişeli olmasın. Bunun için bazı yurtlarda kapasite artışına gittiğimiz doğrudur. Şeffaf olma sözü veriyoruz, kim ne bilgi istiyorsa verelim. Bunu istismar etmeye, gençleri gelecek korkusuna kaptırmaya gerek yok. Kimse endişeye kapılmasın. Gençlerimiz huzur içerisinde gelsinler. Bir komisyon kurduk. Gardan başlayarak karşılayacağız. Sosyal medyadan ulaşabilmeleri için çeşitli yol ve yöntemleri benimseyeceğiz. Her öğrencimiz, her gencimiz bize müracaat ettiğinde bir muhatabı olacak. Ulaşımından, bilgilendirmesine kadar şehirle ilgili her türlü detay gençlerimize verilecek. Gençlerimizi istismar etmek isteyen terör örgütlerine, bunların siyasi rantlarına fırsat verilmeyecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.