Yaşlılara hürmet haftası
 Yaşlılara Saygı Haftası sebebiyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bütün yaşlıların Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutladı. Başkan Karaosmanoğlu mesajında, “Bizim kültürümüz, yaşlılara karşı ihtimamın sevgi ve saygının en güzel örnekleri ile doludur.

Bizde büyüklerimizin elleri, küçüklerimizin gözleri öpülür. Büyüklerimiz o öpülesi elleriyle kalemler tutulmuş, binalar inşa edilmiş, notalara  okunulmuş, fırça darbeleriyle hayatımıza, renk, ses ve ritim olmuşlardır.
Bugünümüzü inşa edenler onlardır.

 

YAŞLILAR TOPLUMUMUZUN TEMEL DİREKLERİDİR

Küçüklerimizin de görecek güzel günleri vardır. O güzellikleri, o öpülesi gözleriyle göreceklerdir. Yaşlılarımız, büyüklerimiz; toplum hayatımızın temel direkleri, kutup yıldızları, yol göstericileridir. Gerektiğinde bize yön veren, gerektiğinde frenleyen; teşvik eden, ayağa kaldıranlardır. İnsanlar yaşlanabilir, hatta işinden de emekli olabilir. Ama şunu unutmayalım; hayattan emekli olunmaz!


YAŞLILARI UNUTMAYALIM

Hayatımız, bayramları, seyranları, ve türlü türlü halleriyle devam eder.

Üstelik ne kadar yaşlı olursak olalım, yaşama sevgisi, torun sevgisi, tabiat sevgisi, sanat, edebiyat, öğrenme, öğretme sevgisi içimizde her an, her saniye taptaze kalmalıdır” dedi.Başkan Karaosmanoğlu mesajında, herkesin bir gün yaşlanacağını belirterek; gençliklerinde yaşlılarına iyi bakmayan ve iyi davranmayan insanların, ilerleyen yaşlarında bunun zorluklarını yaşayacaklarını belirtti. Yaşlılar haftası nedeniyle yaşlı insanları ziyaret edelim, huzur evlerinde bir ziyaretçimiz yok mu diyenleri unutmayalım dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.