banner2831
banner2832
banner2833
banner2834

Yavuz Çifti, ÖNEM Projesi Kapsamında Çocuklarla Bir Araya Geldiler

İlk olarak Kartepe Kubilay Ortaokulu halk oyunları ekibi tarafından hazırlanan gösteriyi izleyen Yavuz Çifti daha sonra ÖNEM projesi faaliyetleri kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan faaliyetlerin sergilendiği stantları ziyaret ettiler.

Öğrencilerle sohbet eden, yapılan faaliyet ve ürünler hakkında bilgiler alan Yavuz Çifti, her birini tebrik ederek piknik alanında bulunan velilerle de bir süre sohbet ettikten sonra protokol üyeleri ile birlikte programın yapılacağı alana geçtiler.

Programa; Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendinin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Berna Abiş, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, Kartepe Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman, İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, il-ilçe protokolü, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Protokol konuşmalarıyla başlayan programda Vali Seddar Yavuz da bir konuşma yaparak ÖNEM projesini sahiplenen, katkı sağlayan ve emek veren herkese teşekkür etti.

Selamlamalarını yaparak sözlerine başlayan Vali Yavuz: “Öncelikle evlatlarımızın elinden sımsıkı tutan, onları hayata hazırlayan, onlara sorun çözme becerisi kazandıran, özgüvenlerinin gelişmesi noktasında katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten o kadar önemli bir faaliyet gerçekleştiriyorsunuz ki evlatlarımız sevgiyle buluşuyor. Elbette hayat hepimize eşit davranmıyor, kimimiz daha anne karnında annesini ya da babasını kaybedebiliyor ya da hepimiz aynı sosyal ve kültürel çevrede doğup büyümüyoruz, hepimizin bir diğerine göre eksik kaldığı noksan kaldığı bir yer var. Dolayısıyla sevgi ve şefkatin yerine konabilecek herhangi bir duygu olmadığı kanaatindeyim.”

Evlatlarımızın Ellerinden Tutmalı, Onları Yalnız Bırakmamalıyız

İnsanların hak ettiği sevgi ve şefkatten yoksun bırakılmasının insan üzerindeki etkisinin çok önemli olduğunu belirten Vali Yavuz: “İnsanın sevgi ve şefkatten yoksun bırakılması, maddi imkânsızlıktan daha derin yaralar açan hususlardan bir tanesidir. Aziz milletimizin evlatlarını, sadece ailelerin evlatları olarak değil kendi evladımız olarak görüyoruz; çünkü biz dünyanın en büyük milletiyiz, büyük bir medeniyete sahibiz, çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim ‘inde: “Biz İnsanı En Güzel Surette Yarattık” der. İnsan, inancından, etnisitesinden, nerede doğduğundan, kimden doğduğundan bağımsız olarak sadece insan olduğu için kıymetli ve değerlidir. O yüzden Türk kültür ve medeniyeti sevgi medeniyetidir. Biz sevmeyi biliriz, karşılıksız yardım etmeyi biliriz; sömürmeyi, menfaati ve çıkarı değil, elden tutmayı, sevgiyle göze bakmayı biliriz. İşte bu noktada dezavantajlı olan evlatlarımızı yalnız bırakmamalı, onların elinden sımsıkı tutmalıyız. “

Sevgi ve Şefkat Yoksunluğundan Oluşabilecek Riskleri Ortadan Kaldırmayı Hedefliyoruz

Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz diyen Vali Yavuz, hamiliğin ve projenin ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti: “Sosyal, kültürel, psikolojik, sportif ve sanatsal bir takım faaliyetlerle öncelikle evlatlarımıza özgüven kazandırmayı, sevgi ve şefkat yoksunluğundan oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Projemizin en önemli ayağı olan hamilik bu noktada çok değerlidir. Bu faaliyetlerimizle sadece evlatlarımız gezdirmiyor, değerlerimizle de buluşturmaya gayret ediyoruz. Ne öğretirseniz öğretin eğer irfan yoksa orada bir problem vardır. Hikmet yoksa orada bir problem vardır, neden ve niçin sorularını sormadığımız sürece orada problem vardır. O yüzden kuru bilginin iş yapmadığını hepimiz biliyoruz. Bu çağ, bilginin en hızlı üretildiği ve hızlı yayıldığı bir çağdır. Dünyanın hiçbir döneminde bilgi bu kadar çabuk üretilmemiş ve çabuk eskimemiştir. Bu çağın en büyük sorunu nedir derseniz; insanların kalabalıklar içerisinde yalnız olması, iletişim çağında birbirleriyle iletişim kuramaması olduğunu söyleyebilirim. O yüzden neredeyse birçok yerde kullandığımız ürünlere bakarsanız anlıktır. Kullanır ve çöpe atarsınız. Bu maalesef insan davranışlarına yansıyan bir durumdur. İnsanlar ilişkilerini ve sevgilerini aynen o gördüğünüz plastik tabaklar gibi kısa süre içerisinde çöpe atıyor. Yalnız insanlar başta olmak üzere herkes sanal ortama mahkûm edilmiş durumda. Dijital çağın getirmiş olduğu bu felaket çocuk ve gençlerimizi açık bir şekilde tehdit ediyor. O yüzden de biz hiçbir evladımızı feda edemeyiz. “

Evlatlarımızdan Biz Sorumluyuz, Bu Şehirdeki Herkes Sorumlu

Küresel güç Türkiye inşasında gençlerin yerinin önemine değinen ve hiçbirinin kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz: “Biz sorumluyuz. Çünkü bu şehrin Valisi olarak bu şehirde olumlu ya da olumsuz her şeyden sorumlu olduğumuz gibi hakeza bu şehrin mülki idare amiri, belediye başkanı, seçilmişleri, atanmışları, bu şehirde görev alan herkes, sokakta yürüyen herkes ama herkes bu toplumdan sorumludur. Bu sebeple ilçe yürütme kurullarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve kurum müdürlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ÖNEM projesine çok büyük katkılar sundular. Mülki idare amirlerimiz bu konuyu koordine ettiler. Yine İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve diğer müdürlerimiz… Tabi okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin de bu konudaki gayretini takdir etmek gerekir. Çünkü bu tespitleri onlar gerçekleştirdiler. Biliyorsunuz rehberlik servislerimiz bu konuda yoğun çalışıyor.”

Evlatlarımızın Becerilerini Ortaya Çıkarmasına Katkı Sunacak Her Girişimi Alkışlıyorum

 Evlatlarımızın elini sımsıkı tutun, evlatlarımız elimizden kayıp gitmesin diyen Vali Yavuz konuşmalarının sonunda ise: “Bu çağın en büyük sorunlarından bir tanesi de hiç şüphe yok ki bağımlılıktır. Dijital bağımlılık da bunlardan bir tanesidir. Dolayısıyla her türlü bağımlılıktan ve alışkanlıktan kurtaracak, özgüven kazandıracak ve evlatlarımızın becerilerini ortaya çıkarmasına katkı sunacak her girişimi alkışlıyorum, kutluyorum. Evlatlarımızın yolu ve bahtı açık olsun, sizlerin yanındayız, bu şehir sizlerin yanında. Bu projemizde emeği geçen, katkısı olan kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımız ve Milli Eğitim camiamızın çok kıymetli yönetici ve öğretmenleri ile her konuda bizimle yoğun bir mesai harcayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın olmak üzere herkese ve ama herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, sağ olun, var olun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hasanpaşa Ortaokulu Öğrencisi Ali Sönmez Vali Yavuz’a hediye takdim etti.

Vali Yavuz, Hamilik yaparak projeye destek veren, öğrencilerimizin elinden tutan, yol gösteren 9 Aileye Teşekkür Belgesi; 2 öğretmene ise Başarı Belgelerini vererek tebrik etti.

Program toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2850

banner2851

banner2852

banner2853

banner2854

banner2836

banner2837

banner2838

banner2839

banner2840

banner2841

banner2842

banner2843

banner2844

banner2845

banner2846

banner2847

banner2848

banner2849