“Yaya Öncülüğünün Nöbetçisiyiz” Uygulaması Yapıldı

İlk uygulama da aynı noktada yapılmış ve sürücülere “Öncelik yayanın” sloganıyla broşür dağıtılmıştı.

Bu kez aynı noktada “yaya öncülüğünün nöbetçisiyiz” sloganıyla uygulama yapıldı ve Petkim Ortaokulu öğrencileri ile birlikte protokol çalışma hakkında bilgi verip, sürücülere bröşür dağıttı.

Okul önünde yer alan yaya geçidinde gerçekleşen uygulamaya, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Hüseyin Eraslan, DP İlçe Başkanı Cemil Çoruh, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nesibe Çetin, BBP İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Kantinciler Dernek Başkanı Ali Can Kazgan ve daire amirleri katıldılar.

Petkim Ortaokulu öğrencileri, polis kıyafeti giyerek ve ellerinde sloganların yer aldığı pankartlarla uygulamaya katıldılar. Polis memuru tarafından proje ve uygulama hakkında bilgiler verildi. Körfez kaymakamı olarak atandıktan sonra ilk programına katılan Kaymakam Bilgin, trafik kurallarına uymanın önemini de anlatarak, “2017 yılında 1700 yaya trafik kazası sonrasında hayatını kaybetti. Alınan önlemlerle 2018 yılında bu oran yüzde 34.5 azaldı. 2019 yılında kazasız günlere ulaşmak amacıyla bu uygulama başlatıldı. Bu konuya çok önem veriliyor. Eğer yayalar ve sürçüler trafik kurallarına uyarlarsa kazalar, can kayıpları olmaz” dedi.

Konuşmalardan sonra uygulama başladı ve yoldan geçen sürücülere konuyu anlatan broşürler, protokol ve öğrenciler tarafından dağıtılarak bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.