YAZICI;"ÇOCUKLAR YARINLARIMIZIN GÜVENCESİDİR"

Başkan Yazıcı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "  Asırlardan beri hür yaşamış, bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş olan Türk milletinin ulusal egemenliğini tescilleyen TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, millet iradesinin vücut bulduğu, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi doğrultusunda millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür.

'ÇOCUKLARA GÜVENİN İŞARETİDİR'

Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin ifadesidir. Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır.

'ÖZGÜVENLE BAŞARILARA İMZA ATACAKLAR'

Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları öz güvenle büyük başarılara imza atacaklardır. Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler.  Bugüne ayrı bir anlam katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, yavrularımıza sevgilerimi sunuyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.