Yelken’den Çölyak Hastalarına Özel Menü

Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği ailesiyle bir araya gelen Başkan Aygün, Yelken Kafe’nin bundan sonra çölyak hastaları için özel menüler hazırlayacağını müjdeledi

Başkan Aygün’den Örnek Uygulama

Çölyak hastalığı ile ilgili başlattığı farkındalık çalışması ile örnek olan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bizzat ilgilendiği proje doğrultusunda ilk etapta ev ziyaretlerinde bulunmuştu. Derince genelinde yaptığı ev ziyaretleri esnasında çölyak hastası çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Başkan Aygün, farkındalık çalışmasında çok önemli bir adım daha attı. Glutensiz besinler alarak hayatlarını sürdüren çölyak hastaları için Derince Belediyesi bünyesindeki Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda özel bir mutfak hazırlanması talimatını veren Başkan Aygün, müjde niteliğindeki yeni uygulamayı çölyak hastaları ile bir araya geldiği programda duyurdu. Bu kapsamda Başkan Aygün, Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda glutensiz besinlerden oluşan özel menüler eşliğinde hazırlanan akşam yemeğinde Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği ailesiyle bir araya geldi.

“Her Zaman Yanınızdayız”

Programda bir konuşma yapan Başkan Aygün, “Hayat glutensiz de güzel diyerek çölyak hastalığına yönelik başlattığımız farkındalık çalışmasını ilçemizde yaygınlaştırıyoruz. Bu akşam Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği'nin kıymetli yöneticileri, çocuklarımız ve aileleriyle Yelken Kafe'de bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Bu konudaki hassasiyetimizi gerek ilçemizde gerekse Kocaeli genelinde yapacağımız çalışmalarla sürdürerek çölyak hastalarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Aygün, Yelken Kafe bünyesinde çölyak hastaları için özel bir mutfak oluşturulduğunu da söyledi. Yeni uygulama ile birlikte sadece Derince’de değil Kocaeli genelinde herhangi bir noktadan Yelken Kafe’ye gelmek isteyen çölyak hastaları önceden sipariş vererek, ücreti mukabilinde diledikleri menüyü oluşturma imkanı bulacak. Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği yönetimi ve aileler de uygulama dolayısıyla Başkan Aygün’e teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.