Yıldız Önlem Aldı, Diyaneti  Eleştirdi

Alınan karar gereği her hafta gündemle ilgili olarak basın açıklaması yapılacağı belirtilmişti. Alınan karar gereği Koronavirüs  ile ilgili açıklamayı, İlçe Başkanı Bülent Yıldız, İlçe Eğitim Sekreteri İbrahim Şeker, İlçe Bilişim Sorumlusu Hasan Ali Hamarat, İlçe Yöneticisi Hatice Uçar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Baran Irmak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Naciye Seçilmiş gerçekleştirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Bütün dünyayı ilgilendiren küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Neredeyse bütün dünya ülkeleri, ilgili kurumlar nezdinde kırmızı alarma geçmiştir. Ülkemizde de, bu krize karşı bir raddeye kadar Sağlık Bakanlığı nezdinde başarılı bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Ancak, dışarıdan ülkemize giriş yapan insanlar konusunda gerekli özverinin gösterilmemesinin derin üzüntü ve endişesini yaşamaktayız. Bireysel olarak bile bu tip sorunlarla gerekli mücadeleler zorlukla yapıldığı halde, 21 bin kişi gibi oldukça büyük bir insan topluluğunun ülkemize giriş yaptırıldığını öğrenmek oldukça üzüntü vericidir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuda oldukça basit olarak nitelendirilebilecek birkaç çözümünü, niçin hayata geçirmediğini, kamuoyuna sizlerin huzurunda sormak istiyoruz. Bu insanlar virüsün global tehlikesi anlaşıldığında niçin yurt dışına gönderildi? Sorumsuz bir tavırla gönderilen bu insanlar, neden toplu bir şekilde sağlık kontrolü ve karantina işlemlerine tabii tutulmadılar? Diyanet İşleri Başkanlığı 11.2 milyarlık mega bütçesi ile bu sorunu oldukça basit önlemlerle çözebilecekken, bu konuda sorumsuz davranarak sınıfta kalmıştır. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş, gezilerinde kullandığı arabayı düşündüğü kadar bu milleti de düşünmelidir. Bu sorumsuz tutumun sahiplerini kamuoyu nezdinde bu milletin vicdanına sevk ediyoruz. Dilerim ülkemiz bu krizi akıl ve bilimle yoğrulmuş çözümlerle en az zarar görecek şekilde atlatır” cümlelerine yer verildi.

Açıklama sonrasında İlçe Başkanı Bülent Yıldız partide de önlem aldıklarını ve binada sterilazasyon çalışması yapıldığını, kendisinin de masasında her zaman steril sıvısını hazır tutuğunu söyledi. Yıldız, salgın geçene kadar ellerin temizliğine ve steril olmasına özen göstereceklerini de ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.