Yusufeliler Derneğinin Birlik ve Kardeşlik Günü Tam Not Aldı

Derince Çınarlıdere 2.Etap Mesire alanı adeta Artvinin simgesi olan yeşilliği ile kaplı olması gelen misafirlerin çok beğenisini kazandı.

Yerel  müzisyenlerin katılımı Özkan Hatinoğlu,Tulumu adeta konuşturan Filiz Akay,Akordeon ustası Ekrem Akdemir ve Org’un Kompitanı olan Sedat Hoca katılan misafirlerin beğenisini kazandılar.

Kocaeli’de yaşayan Artvin Yusufeliler ve Artvin’li misafirler yöresel oyunları halaylar çekerek  adeta memleket hasretini giderdiler.

Kocaeli’nin tüm ilçeri,Sakarya.Yalova’dan katılan misafirler olduğu gözlendi.O gün 150 kğ çıvarınada yatık ve Dik döner ikramı yapıldı.

Alanda soğuk su ve çay servisi noksansız misafirlere sunuldu.Bakan Tokgöz ve yönetimi misafirlerden tam not almasını bildi.

Mesire alanında cep telefonları çalışmadığından dolayı en az 1000 kişi atılan konumlarda başka istikametlere yanlış yönlerdirilme olmuştur.Derince Belediyesinin yollara yönlerdirme tabela konusunda eksikliğinin giderilmesi katılan misafirler tarafından istendi.

 

Yusufeliler Dernek Başkanı Ali Tokgöz çok anlamlı bir konuşma yaptı

“Değerli hemşehrilerim bugün burada uzak yakın demeden buraya gelen siz değerli hemşehrilerimi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum ve Yunusun diliyle diyorumki  Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım. 2018 mart ayında Kocaeli Kültür ve Dayanışma Derneğimizi Kurduk. Kurarken bir çiçekle bahar gelmez dediler. Bizde bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar dedik. Bugün burada bir çağrımızla binlerce çiçek açtı. Saçtığımız tohumlar sizlerin yüreklerinde sevgi tohumcukları açtı.                                                                                                      

Size Yusufeli desem ne dersiniz. bir yanında Rize bir yanında Erzurum bir yanında Kars olan Artvine bağlı bir ilçe yada Yada Çoruh'u, Kaçkarı, zeytini, meyvası olan bir ilçe mi? Yusufeli'ni bunlarla tanımlamak elbette eksik kalır. Yusufeli insanıyla Dünyaya nam salmış bir markadır. Bizlere erdemli insan olma doğru olma dürüst olma güzel ahlakılı olma yardımsever ve msafirperver olma velhasılı adam olma mirasını bizlere bırakan atalarımızı minnet ve şükranla yadederken bıraktıkları mirası yaşamak ve yaşatmak adına karınca misali çalışıyoruz. Bu yolda bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere minnettarım. Değerli hemşehrilerim kurulduktan sonra onlarca program yaptık. Ramazanda 350 kişilik iftar yemeğiyle hemşehrilerimizin tanışmasını ve kaynaşmasını sağladık. 70 yoksul ve ihtiyaç sahibi aileye alışveriş çeki dağıttık. 4 öğrencimize burs imkanı sağladık. bugünde burada binlerce kişinin katılımıyla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Buradan sizlere Eylül ekim ayında Kocaelinde yapmayı planlaığımız Marmara Yusufelililer festivanin müjdesini vermek istiyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere destek olan başta Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu Başkanı Mikail Kalyoncuya ve yönetim kuruluna Kardeş dernek başkanları ve yönetim kurullarına, Hiç bir karşılık beklemeden Fedakarca çalışan  Danışma Kurulu Üyelerimiz Osman YALNIZ, Ahmet BOZKURT, Mustafa DAĞHAN, Osman POYRAZ, Cemil GÜRGEN, Alper YAZICI, Dursun YILMAZ, Hamza ÇINAR, Fikret DERETAŞI Saffet ERDOĞAN, AhmetDEMİR Yönetim Kurulumuz Osman ESKİ, Ömer YILDIRIM, Fatih YILDIRIM, Ferhat TURHAL, Vehbi BAKIR, Mustafa ARSLAN, Serdar ORS, Mahmut KILIÇ, Efraim YILMAZ, Yüksel YAZICI, Turan ERDEM, Hüseyin SAVAŞ dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor ve ve alkışlarınızı istirham ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.

Kocaeli Artvin Batum Dernekler Federasyonu Başkanı Mikail Kalyoncu”Öncelikle böylesine güzel organızasyonu düzenleyen  değerli başkanım Ali Tokgöz ve yönetimini canı yürekten kutluyorum.

İşte Koceli’ye damgasını vuran yaklaşık bir yıl önce kurulan bir derneğin başarısı böyle olur.Kısa zamanda Kocaeli’de yaşayan tüm Yusufelileri bir araya getiren dertleri ile dertlenen ve sevinlerini paylaşan yönetim böyle olmalı,bu manzara tüm Kocaeli’de ciddi ses getirmiştir.

Katılan misafirler arasında komşu illerimizden gelen hemşerihlerimizin katılmaları şahsımı son derece duygulandırdı.

Desteklerinizi vermeye devam edin bizleri takip edin bizler hiçbir hemşerimizin boynunu bükecek eyleme asla müsaade eymeyiz.Artvinimizin suyu sert,insanı mert olur.Artvinimden sağcısı solcusu çıkar ama asla vatan haini çıkmaz”diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.