‘Zulümtepe’ydi kaderi değişti

Yapımı yılan hikayesine dönen, entrikalarla anılan ve vatandaşlar tarafından ‘Zulümtepe’, ‘Filimtepe’ gibi kelimelerle anılan İlimtepe’nin kaderi, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın bölgeye yönelik projeleri bir bir hayata geçirmesiyle birlikte değişti. 3 yıl önce 40 bin liraya bile dairelerin satılamadığı İlimtepe’de, daire fiyatları şu an 100 ile 150 bin lira arasında değişmeye başladı. Yani değerini 2 hatta 3’e katladı.

DUBLE YOLLAR YAPILIYOR

En büyük eksiklerinden biri; yollar ve sosyal yaşam alanlarının azlığıydı. Ulaşım noktasında iki duble yol çalışmasının startı verildi. Hacı Osman Mahallesi’nden İlimtepe’ye çıkan yol ‘duble’ hale getirilirken, Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlantı teşkil edecek bir yol yapımının da startı verildi. Şimdi bir de Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Körfez Devlet Hastanesi’nin yan tarafından çıkacak bir yol yapımı için planlama yapıldı.

GERÇEK BİR ‘İLİM’ TEPESİ OLACAK

“Körfez’in geleceği” olacak İlimtepe’de 140 bin nüfusun yaşayabileceği alanlar imara açılırken, TOKİ’nin proje yapması için de bölgede 350 dönüm alan ayrıldı. TOKİ’de arsa devrinin tamamlanması ile birlikte proje için çalışmalara başladı. İlimtepe’nin gerçek bir ‘ilim’tepesi olması noktasında da üniversite yapımı noktasında 140 dönümlük alan imar planlarında ayrılırken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 2018 yılı içerisinde bir vakıf üniversitesinin bölgede üniversite yapma noktasında çalışma başlatacağını belirtti.

YAŞAMIN YENİ MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde temeli atılan İlimtepe Kültür Merkezi ise bölgenin sosyal anlamda tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. 1 yıl içinde tamamlanması planlanan İlimtepe Kültür Merkezi, bölgenin eğitim, kültür, sanat, sağlık alanında halkın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. İçerisinde; bin kişilik düğün salonu, ofisler, muhtarlık binası ve kurs merkezleri yer alıyor. Merkez, tarihi han ve medrese mimarisinden esinlenilerek oluşturulmuş iç avlusu ve iç avluya bakan balkonlarıyla geleneksel ve modern mimari senteziyle bölgede yaşamın yeni merkezi olacak.

KÖRFEZ’İN GELECEĞİ BURASI

İlimtepe’yi ‘Körfez’in geleceği’ olarak nitelendiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “İlimtepe bölgesine ayrı bir önem veriyoruz. İlimtepe bölgemiz kent merkezine sadece 8 kilometre uzakta. İnsanımızı İlimtepe ile buluşturmak istedik. Bu noktada çalışmalara başladık ve tüm sorunların çözümü için planlamalarımızı yaptık. İlimtepe, Körfez’in geleceğidir. Biz günü kurtarma adına değil, Körfez’in geleceğini düşünerek adımlar atıyoruz. İlimtepe’de en önemli adımımız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.