banner2779
banner2752
banner2750

ETDAM’ın Tanıtımı Derince’de Yapıldı

Yelken Kafe’de Düzenlendi

Ülkemizin ihracatına önemli oranda katkı sağlayacak çalışmaları hedefleyen ETDAM’ ın tanıtım toplantısı Derince’de bulunan Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Çok önemli bilgilerin paylaşıldığı toplantıya Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Binay, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Gebze Teknik Üniversitesi’nin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ’nın desteği ile ETDAM’ı faaliyete geçirmesiyle ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Bilimsel çalışmaların ülkemize ve insanlığa katacağı değeri çok iyi biliyor ve bu tarz toplantıları önemsiyorum. Hem siyasetçi olmam hem de iş hayatının içinden gelmem dolayısıyla ihtiyaçların farkındayım. Barış Hocamı ve arkadaşlarımızı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.  Böylesi önemli bir programa Derince’mizde ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Projenin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Marka’nın Desteklediği Proje

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu da yaptığı konuşmada “Mali destek programımızla desteklediğimiz projelerimizin kapanış toplantılarını yapıyoruz. 2018 yılında 4 başlıkta çıktığımız desteklerden çok verimli geri dönüşler aldık. Bölgemizde hem mesleki eğitimi hem de üniversitelerimizin ve sanayicilerimizin ortak kullandıkları üretim altyapılarını destekliyoruz. Bugünkü projemiz de Barış Hocamın bire bir takip ettiği Enzim Test ve Danışmanlık Merkezi. ETDAM, enzimleri sanayide daha fazla kullanmak, bu konudaki araştırmaları motive etmek, üniversitelerimizin bu konularda araştırma yapmalarına yapmalarına imkan tanıyan güzel bir merkez oldu.” dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi Öncülüğünde

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan da konu ile ilgili yaptığı konuşmada “Üniversitemiz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Enzim Test ve Danışmanlık Merkezi’ni faaliyete geçiriyor. Ekonomi ve araştırmada lokomotif olan biyoteknoloji ürünleri yüzyılın en yüksek katma değerli ürünleri arasında. Öyle ki bir kilogramı neredeyse 1 milyon doları bulan ürünler var. Bu ürünlerden bir tanesi enzimler. Bu ürünlerin çok değişik kullanım alanları mevcut. Sadece direk kullanım amacı olan dünya pazarı 20 milyar Amerikan doları. Özellikle enzim ile muamele edilen tekstil ürünleri bugün piyasada fazlasıyla tercih edilmektedir.” dedi.

Barış Binay Sunum Yaptı

MARKA tarafından desteklenen projenin yürütücülüğünü yapan Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Binay da toplantıda bir sunum yaparak önemli bilgiler verdi. Doğu Marmara Bölgesi, Türkiye’de biyoteknoloji, biyoteknolojik ürünler, enzimler ve Enzim Test ve Danışmanlık Merkezi konularında bilgiler veren Barış Binay, “Bilgilendirme ve aynı zamanda farkındalık oluşturma amacıyla bu etkinliği organize ettik. ETDAM, enzimler ile ilgili her konuda gerek sanayi gerekse araştırmacılar için altyapı imkanı sunmakta” dedi. Barış Binay, 21. yüzyılın elmas madenleri olarak tabir edilen biyoteknoloji ürünlerin, yüzyılın en yüksek katma değerli ürünleri arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751