Körfez, Yaşayan Bir Tarih Kenti Olma Yolunda

Kentin Tarihi ve Kültürü Yeniden Ayağıya Kalkıyor

Körfez’i tarihini ve kültürünü olarak yeniden ayağa kaldırılması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini, bu kapsamda kentin tüm köşelerinde tadilat ve güzelleştirme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Baran, “Özellikle caddelerimizin sağlıklı hale getirilmesi, kentin giriş ve çıkışlarının kültür kentinin hislerini vermesi konusunda gerekli tüm düzenlemeleri yapıyoruz. Köylerimiz ile Hereke bölgemizde tabelalarımızı yeniledik. Köprü ve viyadük altı çalışmalarımızı belirli programlar dahilinde sürdürüyoruz. Görsellik açısından bu çalışmalarımızın önemi büyük. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla birlikte Körfez, gerçek anlamda yaşayan bir tarih kenti olma yolunda güzel bir görüntü veriyor” dedi.

Yayla Türbesi Yeni Kimliğine Kavuştu

Turizmin canlanmasında önemli adımlar atan bunun yanı sıra Körfez’i açık hava müzesine dönüşerek, turizme yönelik çalışmaların artırılması amacıyla bu dönem tarihi ve kültürel miras çalışmalarına büyük önem veren Körfez Belediyesi, Hereke’de bulunan Yayla Türbesinin yenilenmesini sağlayarak yeniden ziyarete açtı.

Tarihi Eserleri Ayağa Kaldırıyoruz

Belediye Başkanı İsmail Baran “Körfez Belediyesi olarak, tarihi eserlere sahip çıkıyor ve bu eserleri ayağa kaldırıyoruz. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda bunun pek çok örneğini gösterdik. Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalemizde restorasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra yaklaşık 1000 yıl önce yapıldığı bilinen 7 gözlü 5 kemerli Roma dönemi köprüsü Kutluca köyüne adını veren Taşköprü yenileme çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Aynı bölgede milli mücadele yıllarımızda önemli bir yeri olan Kutluca Telgrafhanesi de restore ederek önemli bir değerimizi gün yüzüne çıkartacağız.” Şeklinde kentte gerçekleştirilen ve yapılması planlanan önemli çalışmaları sözlerine ekledi.

Yayla Türbesinde İşlem Tamam

Yaşadığı dönemde çok önemli bir zat olduğu bilinen adını bölgeden alan Yayla Türbesinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Körfez Belediyesi, bölgeyi yeniden canlandırarak vatandaşların hizmetine sundu. 600 metrekarelik bir alanda gerçekleşen yenileme çalışması ile zemin parke taşları kaplandı. Türbenin kenarlarına ve türbe etrafını mermerle kaplayan Körfez Belediyesi, alana birde bayrak direği dikerek türbeyi bambaşka bir görünüme kavuşturdu.

Yayla Yoluna 5 bin 350 ton Sıcak Asfalt

Yıllardır halkın talepleri arasında yer alan Yukarı Hereke Yayla Yolu sıcak asfalta kavuştu. 7 metre genişlik ve 3 kilometre uzunlukta olan yayla yoluna 8 bin 350 ton mekanik malzemenin yanı sıra 5 bin 350 ton sıcak asfalt atıldı. Bunun yanı sıra türbeye kadar uzanan bölüme kadar yeni yol açan belediye ekipleri ayrıca yolun asfaltlanması da sağladı. Bu bölgede vatandaşların doğada daha sağlıklı bir şekilde piknik yapmaları adına kamelyalar ve dinlenme alanlarının yapılacağı ifade edildi.

Geleceğimize Işık Olmaya Devam Edeceğiz

Tarihine sahip çıkan milletler güçlü milletlerdir diyen Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bizler geçmişine sahip çıkarak geleceğimize ışık olmaya devam edeceğiz. Hereke bölgemiz tarihi ve kültürel miras açısından önemli bir yere sahip. Burada atalarımızın ayak izleri var. Bu ayak izlerinin sahip olduğu üstatlarımız bu türbede yatmakta. Bizde tarihimize sahip çıkarak türbenin çevresini yeniledik ve hak ettiği değerine kavuşturduk.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817