banner2779
banner2752
banner2750

Koruma Altında ki Kuşlar  İçin Yuvalar Bırakıldı

Kaymakamlık Hizmet Binası’nın Doğusunda yer alan çamlık alana bırakılan yuvaların, yabani hayatın önemli bir parçası olan kuşların üremesi ve korunmasında önemli rol oynayacağı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bünyesinde barındırdığı TÜPRAŞ, İGSAŞ, NUH ÇİMENTO gibi dev sanayi tesisleri ve ihracat-ithalat limanları ile gerek ilimizin gerekse ülkemizin en önemli ilçelerinden biri olan Körfez halkının kamu hizmetinden yararlandığı yoğun uğrak yerlerinden biri olan, Körfez Kaymakamlığı hizmet binasında kırlangıçların, sığırcık ve serçelerin yuvalarındaki artışa dikkat çeken Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın talimatıyla, İlçe Tarım Orman Müdürlüğü; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Şube Müdürü İlyas Çiçek ile irtibata geçildi. DKMP yetkilileri Körfez Kaymakamlığı, Adalet Sarayı ve Körfez Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının çevresinde yaptıkları araştırmada; 4915 sayılı Kara Avcılık Kanunu, “Yaban Hayatı Koruma ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları İle İlgili Yönetmelik” hükümlerince koruma altına alınmış yaban hayvanlarından olan kırlangıçların, sığırcık ve serçelerin popülasyonunda artış olduğunu gözlemlediler. Kaymakamlık hizmet binasının yoğunlukla uğranan bir yer olması dolayısıyla; av ve yaban hayatının sürdürülebilirliğinin sağlanması, koruma faaliyetlerinin desteklenmesi, kuşların rahat üreyip, yaşamaları yumurtadan çıkan yavruların kendilerine yeni yuva yapabilmeleri için; Kaymakamlık hizmet binasının doğusunda bulunan çamlık alana; ahşap kuş yuvaları bırakıldı” denildi.

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, bu yuvaların, kuşların gelecek nesillerinin yaşatılması ve sürdürülebilirliği açısından önemini vurgulayarak, “Hayvanların türüne özgü şartlarda bakılması, beslenmesi, barındırılması esastır. Ekolojik dengenin korunmasında, nesli tükenmek üzere olan canlıların korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında bu faaliyetler önem arz etmektedir, yeni üreme dönemlerinde bu yuvaların sayısını daha da artıracağız" diye konuştu.

Tarım ve Orman Müdürü ve çalışanları ile Kocaeli Şube Müdürlüğü çalışanları hep birlikte heyecanla yuvaları astılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751