banner2779
banner2752
banner2750

Ömer Çakal, “Nakliyecilerin  Sorunları Büyük”


Ömer Çakal, nakliyecilerin sıkıntılarının arttığını söylediği açıklamasında, “Nakliye sektöründe daralan bir iş hacmi var. *Buna rağmen yerel nakliyecilerin işleri, il dışından gelen nakliyeciler tarafından da azaltılıyor. *İkametgahı burada, vergi dairesi başka yerde olan nakliyeciler de aynı iş hacmi için çaba harcıyorlar. K-1 belgeleri ile ilgili halen daha gelişme kaydedilemedi. Bu belgeye sahip olan vatandaş, birinci derece akrabası dışında birisine devir yapamıyor. *Yaşanan sıkıntılar nedeniyle nakliyeci esnafı sosyal hayatı, gülmeyi unuttu, bir araya gelemiyorlar. Sıkıntılar arttıkça şoför esnafı agresifleşiyor, ekonomiyle birlikte psikolojide bozuluyor. Bu sıkıntılar azalır, esnaf para kazanmaya başlarsa moraller de düzelir” dedi.

Çakal açıklamasında, alınması gereken önlemleri de sıralayarak, “Bu sektörle ilgili KDV oranları bir an önce düşürülmeli, ucuz yakıt hakkı tanınmalı. Bugün lüks yat sahibi ucuz yakıt alıyor ama taşımacılıkla ekmek kazanmaya çalışan esnaf alamıyor. Yakıt pahalı olduğu için nakliyeci alternatif çözümler arıyor, katkılı yakıt kullanıyor ve hem ekonomi, hem de araçlar zarar görüyor. Bugün, sanayi atığı yağlarla, balık yağları ile karışımla yakıt yapılıyor, parlayıcılığı ve yanıcılığı yüksek olan bu yakıt nedeniyle arabalar yanıyor. Çaresiz kalan nakliyeci günü kurtarabilmek amacıyla bu yollara başvuruyor. Yine iş hacmi daraldıkça fiyat kırmaların da yaşanması elde edilen geliri küçültüyor, ama giderler tam tersine büyüdükçe de esnaf çaresiz kalıyor” dedi.

Pellet geleceğin yakıtı

Ömer Çakal, nakliyeciliğin kazancının düşmesi nedeniyle kendisinin de değişik çalışma alanlarına yatırım yapmaya başladığını söyledi. Çakal, marangozlardan toplanan talaşların sıkıştırılması ve kalıplanmasıyla elde edilen yakıtın kalorisinin ve yanma oranının yüksek olduğunu belirterek, “Pellet adı verilen bu yakıt özel sobaları ile yakılabiliyor. Sıkışan talaş uzun süre yanıyor ve yüksek ısı veriyor. Şirketimizi 2010 yılında kurduk ve şu anda Gebze Pelitli Köyü’nde imalat atölyemiz var. 6-7 bin lira masrafla soba ve sistem kuruluyor, yakıtın tonu da bin lira bedelle satılıyor. Geleceğin alternatif yakıtı olmaya hazırlanan Pellet, geride kül bırakmaması nedeniyle de tercih ediliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751