Başkan Söğüt: “Milletin İradesi Sandığa Yansıdı”

Söğüt, “CHP’li yöneticilerin yaptığı açıklamalar çok yakışıksız. Sandığa iradesi yansıyan milletin yüzüne asıl CHP’liler bakamayacak” dedi

Kocaeli’de, resmi olmayan sonuçlara göre 1.395 oy farkla belediye başkanlığını AK Parti’nin kazandığı Körfez ilçesinde CHP, sandıkların tamamına itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını istedi. İlçe ve İl Seçim Kurulu CHP’nin itirazını reddederken CHP İl Başkanı Bülent Sarı, kararı Yüksek Seçim Kurulu’na taşımıştı. Körfez Belediyesi seçim sonuçları ile ilgili YSK nihai kararını verdi ve CHP’nin itirazını reddetti. YSK’nın kararı ile birlikte AK Parti’li Şener Söğüt’e mazbatanın yolu açıldı.

“SONUÇ HAYIRLI OLSUN”

AK Parti’nin önceki akşam düzenlenen iftar programında başkanlığı en son tescillenen isim olan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e olan ilgisi büyük oldu. Partililer seçilmesi dolayısıyla tebrik ettiği Başkan Söğüt gazetecilere yaptığı değerlendirmelerinde CHP’ye yüklendi. Söğüt yaptığı açıklamada, “31 Mart seçimleri sonuçlandı. Biz de aslında seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte toplamda 1.395 beş oyla seçimi kazandık.

“SONUÇ HAYIRLI OLSUN”

İtirazlar siyasi partilerin en doğal ve yasal hakkıdır. CHP de bu hakkını kullanmıştı. Neticede yetkili kurullar seçimin sonucunu değiştirecek herhangi bir gerekçe sunamadıklarından dolayı yaptıkları itirazı reddetti. Verilen nihai karar da Körfez’de Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin kazandığı yönünde olmuştur. Açıklanan sonucun ilçemize, şehrimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

“YAKIŞIKSIZ İFADELER KULLANILDI”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı yaptığı açıklamada ‘milletin yüzüne nasıl bakacak’ gibi yakışıksız ifadeler kullanmıştır. Belediyeleri kimin yöneteceğine millet karar verir ve millet kararını vermiştir. Biz bu süreçte de itiraza konu olan durumlar başta olmak üzere tüm konuları titizlikle ve hassasiyetle inceledik. Sonuçta yetkili kurullar da kararını verdi. Bizim bu konuda oylar yeniden sayılsın, seçim yeniden yapılsın deme yetkimiz de, hakkımız da yok. Bu yetki elinde olan kurumlar bu yetkilerini ifade etmiştiler.

“MİLLETİN İRADESİ SANDIĞA YANSIMIŞTIR”

Milletin yüzüne kim bakamaz? Özellikle bu itiraz sürecinde algı operasyonu yapanlar, yalan yanlış bilgileri ortaya saçanlar, yaygara koparanlar ve biz bunların her biriyle ilgili de gerekli açıklamalarımızı yaptık, yine yaparız. Bana göre asıl bunlar milletin yüzüne bakamaz ve bakamayacaklar. Bu açıklamalarla algı operasyonları yapanlar, yalan yanlış bilgi verenler milletin yüzüne bakamazlar. Bizi millet seçmiştir. Seçim iradesi sandığa yansımıştır. En nihayetinde seçimi kazandığımız ortaya çıkmıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817