ELANUR’DAN BAŞBAKAN’A MEKTUP
 Malül Sayılmayan Gaziler derneği üyesi olan İbrahim Başar’ın kızı olan Elanur Başar, babasının yaşadığı sıkıntıları gördükten sonra dayanamadı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdı. Mektupta, Başbakan’ın verdiği sözleri hatırlatarak sitem eden Elanur Başar, verilen sözlerin tutulmasını istediğini belirtti.

Elanur Başar, babası ve birlikte görev yaparken yaralanan ve gazi olan, ancak komando olamaz raporları nedeniyle gazi sayılmayan askerlerin yaşadığı sıkıntıları gördü. Gazilerin kendilerini kabul ettirebilmek için verdiği mücadeleye, yaptıkları yazışmalara şahit oldu ve kendisi de bu mücadeleye katılmaya karar verdi. Başbakan’ın, bir çocuğun üzüntüsüne seyirci kalmayacağını düşünen Elanur, yazdığı mektubu Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Gelecek olan cevabı heyecanla bekleyen Elanur, olumlu sonuç alacağından emin olduğu mektubunda şu cümlelere yer verdi:

‘’Ülkemizde bir ilk yaşanacaktı senin sayende Erdoğan Amca, sevdalısı olduğun milletin seçecekti kendi Cumhurbaşkanını. Makamları değil de halkın mutluluğunu, güvenini, rahatını, huzurunu esas alacaktın, öyle söylemiştin. Bu vatanı canını verecek kadar çok seviyorsun değil mi Erdoğan Amca? Şimdi sana içinde babamın da olduğu bir kahramandan söz etmek istiyorum. Bu insanlar vatan kelimesini kalplerine yazdılar. Ortak bir isim koydular kendilerine, (Malul sayılmayan gaziler)dediler. Niye bu isim diye sordum? Aldığım cevap şuydu, (Biz bu vatan için, çocuklarımızın hürriyeti, değerlerimiz için ölmeye razı olduk. Ama büyüklerimiz bizden gazilik unvanını esirgediler. 1982 yılında çıkan yasa ile tüm malul sayılmayan gazilerin içinden çıkamadığı bir kilit taşı oldu. Bu insanlar çok bir şey istemediler. Senden istedikleri tek şey, yolda gazi sıfatıyla yürümek, ama sana seslerini duyuramıyorlar. Vaktini daha fazla almayacağım Erdoğan amca, ben de malul sayılmayan bir gazi kızıyım. İnşallah Cumhurbaşkanlığı makamına üzerinde kul hakkı olmadan gidersin. Sen bize hakkı ve halkın gücünü öğrettin. Adalet yerini bulsun, bu insanlar hak ettikleri Gazilik unvanına kavuşsun, ne olur çık görmeyin. Gözlerindeki yaş emekleri boşa gittiği için değil de, hak ettikleri gazilik unvanını almanın verdiği sevinçten olsun’’.

Elanur Başar, babası için yazdığı bu mektubu Başbakan’a ileterek bu kapsamda olan askerlerin de sözcüsü oldu. Başbakan’ın, bu duyarlı cümlelere nsaıl bakacağı merakla bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817