banner2779
banner2752
banner2750

Esrarla yakalanan muhtar tutuklandı!

Belediye tarafından düzenlenen kültür gezisi kapsamında ilçede görevli bulunan 25 muhtar Kıbrıs’a götürüldü. Gezi sırasında üzerinde 2 gram esrar bulunduran Nusretiye Mahallesi Muhtarı Turan Yıldız, Kıbrıs Ercan Uluslararası Havalimanı’ndaki kontroller sırasında özel eğitimli narkotik köpeği tarafından yakalandı. Muhtar Yıldız, daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti polisi tarafından gözaltına alındı.

 

TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Ülkeye uyuşturucu madde sokma suçundan gözaltına alınan Muhtar Yıldız, sabah saatlerinde savcılığa ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Turan Yıldız hakkında tutuklama kararı verdi. “Yurda uyuşturucu sokmak” suçundan cezaevine konulan Nusretiye Mahallesi Muhtarı Turan Yıldız, 15 gün sonra yeniden mahkemeye çıkacak. Yıldız’ın yargılanması Kıbrıs’ta devam ederse tutukluluk süresinin devam etmesi mümkün. Türkiye’ye iade olur ve burada yargılarınsa büyük ihtimalle tutuksuz olarak yargılanacak.

 

İMAM HATİPLİ MUHTAR

Muhtar Turan Yıldız, evli ve 3 çocuk babası. Yıldız, ilkokulu Nusretiye’de, ortaokulu İzmit İmam Hatip Ortaokulu’nda okudu. İzmit İmam Hatip Lisesi’nden ayrıldı. 1995-2000 yılları arasında İzmit Sanayi Sitesi’nde kaporta boya servisi sektöründe kendi işini yaptı. 2000-2007 yılları arasında sebze-meyve ihracatı ile uğraştı. 2007’de Aneldoğa’da, 2011-2013 yılları arasında da özel bir firmada idari işler sorumlusu olarak görev yaptı. 1982-2013 yılları arasında dönem dönem Nusretiyespor Kulübü başkanlığını da yürüttü.

 

AMCAOĞLUNA RAKİP OLDU

30 Mart yerel seçimlerinde amcasının oğlu olan mevcut muhtar Yaşar Yıldız’ın karşısında seçimleri kazandı. Kıbrıs’ta tutuklanarak cezaevine konan Muhtar Turan Yıldız iki hafta sonra yeniden mahkemeye çıkacak. Bu süre zarfında muhtarlığa ise birinci aza Hakan Filiz vekâlet edecek. Kıbrıs’a esrar maddesi sokmak suçundan tutuklanan Yıldız’ın yargılanma süresi 6 ayı geçer yada hüküm verildiğinde 6 aydan fazla cezaevinde kalırsa Kartepe Nusretiye’de yeniden muhtarlık seçimine gidilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751