Karadeniz, tatile çıkan öğrenci Ve ailelerini uyardı
 Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, karnelerin dağıtılmasıyla birlikte 15 günlük ara tatile çıkan öğrenci ve velilerini dikkatli olmaları için uyardı.

Karadeniz, 17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile 866 bin 615 öğretmenin aynı anda tatile çıktıklarını hatırlatarak, ‘’Ülke genelinde bu vatandaşlarımız 15 günü değerlendirip tatil yapmak isteyeceklerdir. Öğrenciler ve velileri yollardaki tehlikelere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu kurallardan ilki olarak, mevsimin çeşitli bölgelerde soğuk olduğunu ve kış şartları olduğunu hatırlayarak, araçlarını buna göre hazırlasınlar. Kış şartlarının gereği olan kar lastiği, zincir, çekme halatı gibi koşulların yanı sıra, ilk yardım çantaları, yangın söndürücüler de kontrol edilip eksiklikler tamamlanmalı. Yoğun bir trafik olabileceği düşünülerek, yola çıkacak şoförler ve aileleri kendilerini zorlu kış şartlarına göre hazırlamalı ve muhakkak dinlenerek yola çıkmalılar’’ dedi.

Karadeniz, sürücüleri yollardaki gizli buzlanmalara karşı da uyararak, ‘’Çok dikkatli ve mevsim şartlarına uygun hızlarda araç kullanılmalı, aşırı hız yapılmamalı. Özellikle serin bölgelerde her an gizli buzlanma yaşanabileceği unutulmamalı. Yolarda polislerin yapacağı kontrollerde arttırılarak, uygun olmayan araçların seyahatine izin verilmemeli’’ dedi.

Karadeniz, tatil anılarının tatlı kalması, üzücü olaylarla hatırlanmaması için trafik kurallarına muhakkak uyulması konusunda da sürücüleri uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2352