Yeni Cami 1091 Kişilik Olacak

İzmit Kuruçeşme’de riskli olduğu için yıkılan Merkez Camii yerine yenisi yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kazık çakma işlemlerinin tamamlandığı cami inşaatında incelemelerde bulundu.

 

KAZIK İŞLEMİ BİTTİ, SIRA TEMELDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ibadethanelere destek olmaya devam ediyor. Risk barındırdığı için yıkılan İzmit Kuruçeşme Merkez Camii de bu kapsamda yeniden inşa ediliyor. Toplam 90 milyon liraya mal olacak camide zeminin daha sağlam olması için 93 adet fore kazık çakılırken, ekipler bir yandan da temel kazısı için diğer çalışmaları yürütüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Hayri Baraçlı ve Genel Sekreter Yardımcısı Numan Balaban ile birlikte bugün inşaat alanında incelemelerde bulundu.

 

BÖLGEYE DEĞER KATACAK

Fen İşleri Daire Başkanı Dağhan Çelebi’den gelinen son nokta hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, çalışmaların takvime uygun ilerlediğini belirtti. Başkan Büyükakın, “Yeni cami 2 bin 75 metrekare inşaat alanı üzerine yapılıyor. Açık ve kapalı toplam 1091 vatandaşımız aynı anda burada namaz kılabilecek.  İnşaat takviminde herhangi bir sorun yok. Eylül 2026’da ibadete açmayı planlıyoruz. Camimiz özel bir mimariye de sahip olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.