banner2779
banner2752
banner2750

İcat Çıkar-ma’da “Zamansız Misafir’ birinci oldu
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İcat Çıkar-ma yarışmasında ilk 5’e giren oyunlar final etabıyla belli oldu. Finale kalan 15 oyun SDKM’de sahne alarak oyunlarını sergiledi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmada ‘Zamansız Misafir’ adlı oyunuyla İzmit 50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu birinci oldu.

 

DEKORLAR ÖVGÜ ALDI

Yarışmada ‘Olduramadık’ oyunuyla Darıca Zeki Gezer Ortaokulu ikinci, ‘Çılgın Mucit’ oyunuyla Kartepe Derbent Ortaokulu üçüncü oldu. ‘Doktor Jivago’ oyunuyla Başiskele Özel Conkbayırı Ortaokulu en iyi metin ödülüne layık görülürken, ‘Tekerleğin İcadından Işığa’ oyunuyla İzmit Emek Dayanışması Ortaokulu en iyi sahne tasarımı ödülünü kazandı. Okullar tarafından tasarlanan dekorlar zaman zaman jüriden büyük övgü aldı. Öğrenciler oyunlarını büyük bir ustalıkla sergilediler. Oyunlardaki komik bölümlerde jüri gülmekten kendini alamadı.

 

‘ZAMANSIZ MİSAFİR’ OYUNUN KONUSU

Birinci olan ‘Zamansız Misafir’ oyununda konu şöyle geçiyor. Televizyonda zaman makinesinin icat edildiğini duyan aile bir süre sonra geçmişten Newton, Arşimet ve Benjamin Franklin’in kendi zamanlarına geldiğini görür. Hem aile hem de bilim adamları şaşkınlık içerisindedir. Bilim adamlarının zaman makinesiyle geleceğe geldiğinin anlaşılması üzerine aile bilim adamlarını misafir eder ve dünyayı değiştiren buluşlarının nasıl ortaya çıktığını birinci ağızdan öğrenmek isterler. Bilim adamları buluşlarının gelecekte çok gelişmiş olduğunu şaşkınlık içinde görürler. Aile bu büyük gelişmelerin bilim adamlarının küçük buluşlarının sonucunda gerçekleştiğini anlatır.

 

ÇOCUK FUARI’NIN ANA TEMASI BİLİM

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 2012 yılından itibaren Çocuk Fuarı olarak düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Fuar’ın bu yılki konusunu bilim olarak belirledi. Ana amacı öğrencilere bilim insanlarını sevdirmek ve bilimin eğlenceli yanına vurgu yapmak olan yarışmanın jüri üyeliğini Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yrd. Doç Dr. Timur Canel, İTÜ Eğlen Bilim’den Ozan Erbak ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan Ufuk Yaşar yaptı.

 

ÖDÜL TÖRENİ ÇOCUK FUARI’NDA

Yarışmada birinci olan okul 20-23 Nisan tarihleri arasından Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Çocuk Fuarı’nda oyununu sergileyecek. Sponsorluğunu İZAYDAŞ’ın yaptığı yarışmada dereceye giren okulların ödülleri de Çocuk Fuarı’nda protokol tarafından sahiplerine verilecek. Dereceye giren okulun öğrencilerine de sürpriz hediyeler verilecek.

 

ÖDÜLLER

 

Birincilik Ödülü:

Projeksiyon ve Perde

İkincilik Ödülü: 

Akıllı Tahta

Üçüncülük Ödülü:

Fotokopi Makinesi

En İyi Metin Ödülü:

Yazıcı

En İyi Sahne Tasarımı Ödülü:

Yazıcı


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751