banner2779
banner2752
banner2750

Cemal Turgay ve Şakir Balkı Kocaeli SMMMO Meclisinde
Kocaeli SMMMO Meclisi Başkanı Mehmet Balimre’nin yönettiği Meclis toplantısında 9 madde görüşüldü.

Turgay: İzmit’te onkoloji kliniklerinde boş yer yok

Muhasebeciler Odası Meclisi toplantısında eski İzmit fotoğraflarını slaytla sunan İzmit’in sembol isimlerinden, fotoğraf sanatçısı Cemal Turgay  geçmişe özlemini anlatırken; “İzmit’in tarihi binalarını, geçmişin  kent yöneticileri yıktırdı. İzmit tren İstasyonunun bulunduğu alan, bir bakıma mesire yeri gibiydi. Erkekler en yeni kıyafetlerini giyer, bayanlar akşamdan saçlarını bigudilerle sarar orada buluşurdu. Sabah treni ile  İstanbul’un gazete ve dergileri gelirdi. İnsanlar İstasyon lokantasında yer ayırtırdı. İzmit üzerinde bulunduğu coğrafyanın bedelini çok ağır ödedi. Eski deniz ve doğası kalmadı. Geçmişte Yahya Kaptan üzerinden uçan kuşlar bataklık nedeniyle ölürdü. Şimdi insanlar  kanserden melek olup uçuyorlar. Onkoloji kliniklerinde yer kalmadı.” Dedi.

Şakir Balkı; Eski İzmit’e özlem duyuyorum

İzmit Tarihi Araştırmacısı ve Yazar  Şakir Balkı da; “İzmit kenti; insanların giyimi kuşamı, modayı takibi ile İstanbul’un yakın bir semti gibiydi. Çarşısı özeldi ve güzeldi.  Ahşap binalar, mimarinin güzelliklerini sunardı. Saat Kulesi yakınlarındaki evlerden ud sesleri gelirdi. Seka lojmanlarında keman çalan dostlar otururdu. Sinema ve tiyatro tutkunları vardı. Ancak günümüzde İzmit yozlaştı. Ben 84 yaşındayım. Her geçen gün İzmit’in biraz daha yozlaştığı duygusuna kapılıyorum. Eski tren İstasyonuna gidip, anılarımı tazeliyorum. Elimde olsa, D-100 üzerinde yapılan demir yığını  köprüleri yıkarım.” Dedi.

Risk Analizi ve Acil Eylem Planlarını yaptırın

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol’dan sonra söz alan Başkan Yardımcısı Ali Odabaş; “Büro ve işyerlerinin Risk Analizi ve Acil Eylem Planlarını yaptırın, Yevmiye ve Karar Defteri kapanışları ile ilgili karar Mecliste görüşülüyor ve Haziran ayına kadar yapılabileceğini hatırlattı. 1 Mart Muhasebeciler Gününü farklı kutladık. Meslektaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751