banner2779
banner2752
banner2750

Kartepe Semt Polikliniği’nde hizmet kalitesi arttı

Kartepe Dumlupınar Mahallesi Köseköy ışıklar mevkiinde, Kartepe Belediyesi tarafından 3780 metre karelik arazinin sağlık hizmetleri alanında kullanılmak üzere Kocaeli İl Özel İdaresi’ne devri yapılmıştı. İl Özel İdaresi de 1 milyon 349 bin TL bütçe ödeneği ile söz konusu arazi üzerinde Kartepe Toplum Sağlığı Merkezi’nin ihalesini 2011 yılında yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü’ne devri yapılan yeni bina Kartepe halkının ihtiyacına karşılık vermesi amacıyla Kocaeli Seka Devlet Hastanesi bünyesinde Kartepe Semt Polikliniği olarak yılbaşından itibaren ilçe halkına hizmet vermeye başladı.

 

Kartepe’de sağlık alanında önemli bir eksikliğin giderildiğine dikkat çeken İlçe Sağlık Müdürü Harun Arslan, Kartepe Semt Polikliniği ile hizmet kalitesinde bir artış yakaladıklarını kaydetti. Müdür Arslan, artan poliklinik sayısı ile 8 ana branş olan KBB, dahiliye, ortopedi, göz, nöroloji, genel cerrahi, üroloji, göğüs hastalıkları poliklinikleri yanında röntgen hizmeti verilen poliklinikte laboratuar hizmetinin de kısa süre içinde verilmesi hedefleniyor. Müdür Arslan, Kartepe Semt Polikliniği’nin acil servis ihtiyaçlarının karşılanması için de yetkililerin devreye girdiğini belirtti.

 

Kartepe’de fiziki koşulları iyileştirilen ve artan kadrosu ile ilçenin sağlık alanındaki açığın kapanmasında katkısı olan Kartepe Belediyesi ve İl Özel İdaresi başta olmak üzere bu polikliniğin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Müdür Arslan, “Yeni binaya geçişimizle birlikte mevcut hasta sayımızda gözle görülen artış dikkat çekmekte. Eskiden günde 200 dolayında hastaya sağlık hizmeti verilirken bugün ortalama 400’ü aşkın kişiye sağlık hizmeti veriliyor. Bunu da yeni binamızın konumu itibariyle daha merkezi bir yerde olmasına, kadro sayımızın artarak 8 doktor, 10 yardımcı sağlık personeli ve 1 hastane müdür yardımcısı ile güçlendirilmesine bağlıyoruz” dedi.

 

Hizmet anlamında yakalanan kalitenin sayısal artışlardan da görüldüğüne dikkat çeken Müdür Arslan, “Allah kimseyi hasta etmesin ama ihtiyaç durumunda en iyi, en kaliteli ve en hızlı hizmeti sağlayarak vatandaşlarımıza sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751