BAŞKAN DOĞAN’DAN SİGARASIZ YAŞAMA DAVET

 

Doğan "Sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğu, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. 
Sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kaldığı için dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Dünyada bir milyardan fazla insan yetişkin nüfusun 1/4'ü sigara kullanmakta olup, her yıl 5 milyondan fazla insan bu nedenle hayatını kaybetmektedir.

 
Bu kayıplar nedeniyle, sigara kullanımının önlenmesi amacıyla özel günler ilan edilerek, halkın bilinçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'de halkımızın bilinçlendirilmesine vesile olacak önemli bir gündür. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için sigaraya hayır kampanyalarına aklımla ve gönlümle katılıyorum, çünkü bilimsel veriler diyor ki: Sigara kullanmak dünyanın en ciddi ölüm nedenleri arasındadır.

 
Hükümetimiz tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanun ile tütün üretici ve tüketicilerini, resmi ve özel toplumu ilgilendiren bütün kapalı alanları, deniz, kara ve hava ulaşım araçlarını kapsamına alarak bu konuda ileri bir adım atmıştır. Her konuda olduğu gibi, bu kanunun uygulanmasında da devlet millet işbirliğinin önemi çok büyüktür. Bu noktada herkesin insan sağlığının önemine inanarak sorumlu davranacağından şüphem yoktur. Sigara ve tütün ürünleri dumanına maruz kalmanın, sağlık için ciddi tehlikeler oluşturduğunu ve bu dumana maruz kalmanın güvenli bir düzeyi yoktur" dedi.


“Aklınızla hissiyatınıza galip gelerek ve güçlü bir irade ortaya koyarak bu sigara alışkanlığından vazgeçin. Kendiniz için, çocuklarınızın, sevdiklerinizin ve saydıklarınızın sağlığı ve hatırı için sigarayı bırakın. Sigara sağlık düşmanıdır. Sigara sizin ve bizim, hepimizin düşmanıdır. Müşterek düşmanınıza karşı çıkmayı başarın. Dumansız, temiz, sağlıklı bir dünya için bunu başarın” diyen Başkan Doğan dumansız ve sağlıklı bir hayat için tüm İzmit’i ve Türkiye'yi sigarasız yaşama davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817