Büyükelçiden Başkan Karabalık’a nezaket ziyareti

Macaristan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari, Macaristan İstanbul Başkonsolusu Gabor Kıss, Macaristan Kültür Ateşesi Viktor Matısı, Macaristan İşadamları Dernek yöneticileri, Kartepe Karatepe Köyü’nde bulunan İmre Tökeli Derneği Başkanı Ertunç Baykal, başkan yardımcısı Numan Gülşah ve Karatepe Köy Muhtarı Mustafa Kılıç ile birlikte Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Macaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkolog Prof. Dr. Janos Hovari, Macaristan’ın Türkiye Büyükelçisi olarak Kartepe’de görmekten gurur duyduklarını Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçenin sosyo, ekonomik ve kültürel özellikleri hakkında bilgi verdi. Büyükelçi ve beraberindekileri makamında ağırlamaktan memnunluk duyduğunu belirten Başkan Karabalık, “Biz Macarları dost kardeş biliyoruz. Buradaki derneğimizin faaliyetlerinde yer alarak bu dostluğun pekiştirilmesi adına üzerimize düşenleri yapmaktayız” dedi.

Başkan Karabalık’tan ilçe hakkında aldığı bilgiler doğrultusunda Kocaeli’nin merkezi gibi gördüğünü belirten Büyükelçi Hovari, “Milli kahramanlarımıza gösterilen saygı bizleri çok mutlu etmektedir. İlçenizdeki anıttan dolayı sizlere teşekkür ederim. Bu sayede siz tarihi yeniden inşa ettiniz. Kartepe ve Karatepe kalbimizde güzel bir yere sahip. Thököly İmre ve İlona Zrinyi’nin yaşatıldığı Çiçekli Çayır mirası ile iki ülke arasında kültürel bir münasebet oluşturuyor. Ayrıca ekonomik ilişkilerin de güçlendirilmesi için de ne yapabilirizin içinde olmalıyız” dedi.

Başkan Karabalık, büyükelçinin ziyaretinden duyduğu memnuniyetin ifadesi olarak günün anısına konuklarına birer kahve fincanı seti hediye etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817