Umuttepe Skandalı Mecliste!
 MHP’li Türkkan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e verdiği yazılı soru önergesinde çarpıcı sorular sordu.

AKRABALARI DAİRE ALDI

Türkkan, “Umutkent’in neredeyse tamamını Büyükşehir`in üst düzey yöneticileri satın almış, sadece kendilerine daire almakla yetinmeyen Büyükşehir`in bürokratları akrabaları ve yakınlarını da daire sahibi yapmıştır.” dedi.  Bu üst düzey yöneticilerin ve bürokratların kim olduğunu soran Türkkan, bu dairelerin bir kısmını vereceğini açıkladığı bölgede arazisi kamulaştırılan hak sahiplerinin ne yapacağını da sordu.

RANTSAL DÖNÜŞÜM

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e konu ile ilgili 5 soru sordu. Sorularından birinde “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Umutkent`i satışa çıkarmadan önce neden göstermelik bir tanıtım toplantısı düzenlemiş, Umutkent`in satışa çıktığı ilk gün Kent Konut`a koşanlara, saat daha 08.15 olmasına rağmen ‘bitti` yanıtı verilmiştir?” diye de soran Türkkan, “Bunun adı kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme çevrilmesidir” ifadelerini kullandı.

KİM BU BÜROKRATLAR?

İşte Türkkan’ın soruları; Kent Konut’un, Erenler-Cedit bölgesinde yaptırdığı Umutkent`in daha satışa bile çıkmadan Büyükşehir Belediyesi`nin üst düzey yöneticileri tarafından kapatıldığı doğru mudur, doğru ise Büyükşehir’in daha önce bu dairelerin bir kısmını vereceğini açıkladığı bölgede arazisi kamulaştırılan hak sahipleri ne yapacaktır? Belediyenin bürokratlarının Umutkent`i çok ucuza satın aldığı doğru mudur, Umutkent’i satışa bile çıkmadan kapatan üst düzey yöneticiler ve bürokratlar kimlerdir, görevleri nedir?

BELEDİYECİLER KAPIŞTI

Şimdiye kadar her projesinde banka kredisi kullandıran Kent Konut, belediye bürokratları için neden böyle bir kolaylık getirmiştir?  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Umutkent`i satışa çıkarmadan önce neden göstermelik bir tanıtım toplantısı düzenlemiş, toplantıda anlatılanlardan yola çıkarak Umutkent’in satışa çıktığı ilk gün Kent Konut’a koşanlara, saat daha 08.15 olmasına rağmen ‘bitti` yanıtı verilmiştir!  Umutkent’in belediye üst düzey yöneticileri ve bürokratları tarafından kapatılması kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme çevrilmesi anlamına gelmez mi?” 

kaynak: özgürkocaeli

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.