ŞAMPİYON GALATASARAY
 Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile 0-0berabere kalan Galatasaray, 2011-2012 sezonunun şampiyonu oldu. Kadıköy'deki son 3 maçında da yenilmeyen sarı-kırmızılı ekip ligdeki 18. şampiyonluğuna ulaşarak Fenerbahçe ile şampiyonluk sayısını eşitledi.
Tahkim Kurulu tarafından cezası ertelenen Fatih Terim'in de takımının başında çıktığı gergin geçen maçta Galatasaray, aldığı beraberlikle puanını 48'e yükselterek, Fenerbahçe'nin 1 puan önünde şampiyonluğa ulaştı ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme hakkını elde etti. Sarı-Lacivertli ekip ise Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme oynayacak.

Devler Ligi’ne doğrudan katılma hakkını kazanan Galatasaray yaklaşık 20 milyon lira ve TFF’den 15 milyon lira şampiyonluk primi gibi bir geliri kasasına koyacak.

Alex'in yedek başladığı ve 75. dakikada oyuna girdiği karşılaşmayı kazanamayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılım için ön eleme oynamak durumunda kalan Fenerbahçe ise play-off'ları 47 puanla ikinci tamamlamış oldu.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan derbi maçta takımlar gol mutluluğu yaşayamazken, maçın 65. dakikasında Fenerbahçe'den Dia, 80. dakikada ise sarı-kırmızılı takımın defans oyuncusu Ujfalusi, kırmızı kart gördü.

Karşılaşmayı yöneten hakem Cüneyt Çakır sarı-lacivertlilerden Yobo, Salçuk, Emre, Volkan, Zigler, Galatasaray'dan ise Melo, Emre Çolak ve Milan Baros'u sarı kartla cezalandırdı.

FENERBAHÇE - GALATASARAY

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

FENERBAHÇE: Volkan, Orhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Dia, Emre, Selçuk, Stoch, Cristian, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Engin, Melo, Selçuk, Riera, Necati, Elmander
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
3. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı korner atışında, arka direkte topla buluşan Yobo kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta attı.
7. dakikada Dia'nın sağdan yerden ortasında kale önünde Semih Şentürk'den önce Semih Kaya topu kornere attı.
8. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı korner atışında kaleci Muslera çıkarak topu aldı. Uruguaylı kaleci, degaj yapmak için topu elinden çıkarınca, topla kalecinin arasına giren Semih Şentürk, meşin yuvarlağı kaparak boş kaleye gönderdi. Ancak hakem Cüneyt Çakır bu pozisyonda golü geçerli saymadı.
26. dakikada Galatasaray, önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu dakikada Melo'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Elmander'in ceza alanına girer girmez müsait durumda yaptığı vuruşta, top üstten az farkla auta çıktı.
27. dakikada kaleci Volkan Demirel'in kalesinden ileri çıktığını gören Engin Baytar'ın orta sahaya yakın bir bölgeden vuruşunda, top üstten auta gitti. 
28. dakikada sağdan Orhan Şam'ın ortasında, Dia'nın üzerinden atladığı topla penaltı noktası üzerinde müsait durumda buluşan Cristian, meşin yuvarlağı kontrol edemeyince Melo topu uzaklaştırdı.
31. dakikada Stoch'ın ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta çıktı.
34. dakikada sağdan Eboue'nin ortasında ceza alanı içinde Baros'un kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
35. dakikada sağdan iki kişiyi çalımlayarak ceza alanına giren Dia'nın yerden ortasında, ön direkte topuğuyla vurmak isteyen Semih Şentürk ıskalayınca savunma topu kornere gönderdi.
36. dakikada Stoch'un soldan kullandığı korner atışında, arka direkte Orhan Şam'ın vuruşunda, kaleci Muslera direk dibinde ayak koyarak topu kornere attı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817