Spor Okulları Türkiye’ye örnek
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla başlattığı Spor Okulları Projesi’nin aile yemeğine katıldı. Spor Okulları Projesi’nin Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, kendilerine destek veren proje ortaklarına, koordinatörlere ve antrenörlere teşekkür etti. Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler bu proje çerçevesinde geleceğimiz olan çocuklarımıza spor kültürünü aşılıyorsunuz. Yaptığınız önemli ve ciddi bir iştir. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun”  dedi.

 

SPOR OKULLARI AİLESİ BİRARAYA GELDİ

Spor Okulları Ailesini bir araya getiren ve Antikkapı Restaurant’ta yoğun bir katılımla gerçekleşen yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu, Spor Tesisleri kullanılan okul müdürleri, Spor Okulları görevlileri ve proje paydaşlarının temsilcileri katıldı.

 

SPOR OKULLARI TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Yemekte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Spor Okulları Projesi’nin 8-9 yaş arasındaki ilköğretim çağındaki çocukları kapsadığını belirterek projenin en önemli amacının sporu tabana yaymak olduğunu söyledi.  Kocaeli’nde sporu bir hayat tarzı haline getirebilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, bu kapsamdaki en önemli çalışmalarından biri olarak da Spor Okulları Projesini gösterdi. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’ndeki spor alt yapısının Spor Okulları Projesiyle güçleneceğine inandıklarını kaydederek, bu önemli projede birlikte çalıştıkları Kocaeli Valiliği’ne bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ve ayrıca Kocaeli Üniversitesi’ne teşekkür etti. Konuşmasında Spor Okulları Projesi’nde görev alan antrenör ve yetkililere seslenen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Spor Okulları Projesi Türkiye’ye örnek bir projedir. Sizler de bu proje çerçevesinde geleceğimiz olan çocuklarımıza spor kültürünü aşılıyorsunuz. Yaptığınız önemli ve ciddi bir iştir. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız” olsun dedi.

 

SPORUN İNSAN HAYATINA KATKILARI

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında sık sık sporun insan hayatı üzerindeki olumlu katkılarına vurgu yaptı. Spor yapan insanın hayatında önemli kazanımlar elde ettiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Sporda birinci hedef sağlıklı beden ve ruh sağlıdır. Spor öz güveni arttırır. Hayatı disipline eder. Sporun insana kazandırdığı sayılamayacak kadar katkıları var. Yediden yetmişe spor yapalım diyorum. Herkesin sağlığını koruyacak kadar spor yapması lazım. Gerisi faaliyet ve yetenektir” şeklinde konuştu.

 

HER GÜN 15 DAKİKA SPOR YAPIN

Kendisinin her gün yürüyüş yaptığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, tüm hemşehrilerinin de günde en az 15 dakikasını spora ayırmalarını tavsiye etti. Spor yapan insanın daha az eczane ve doktora ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu ülkenin insanı sağlıklı olsun istiyoruz. Sağlıklı yaşamak hepimizin amacı. Sevdiklerimin, hemşehrilerimin, dostlarımın sağlıklı olmasını istiyorum. Sultan Süleyman ne diyor, “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” dedi.

 

SPORA YATIRIMA DEVAM

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının devamında; Büyükşehir Belediyesi’nin spor yatırımına verdiği öneme dikkat çekti. Yeni spor tesisleri, okullara yapılan spor sahaları, dinlenme alanlarına egzersiz aletleri, yürüyüş yolları gibi yatırımların kentin hizmetine sunulduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Bazı branşlara önem veriyoruz ve bu önemi vermeye devam edeceğiz. Örneğin, masa tenisi, atletizm ve satranç gibi. Bakın Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde çocuklarımıza 36 bin 500 adet satranç takımı dağıtacağız. Bunu niye yapıyoruz. Tabii ki çocuklarımız için. Kanunda Büyükşehir Belediyesi satranç sporunu destekler diye bir ifade yok. Ama biz bunu tabii ki çocuklarımız için yapıyoruz. Boş kalan insan zararlı alışkanlıklara yönelir. Hem bedenen hem de zihnen korunma ve gelişim istiyorsak sporun her zaman çocuklarımızın ve bizlerin hayatında olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

“Herkes bir dalda az da olsa spor yapmalı” diyen Başkan Karaosmanoğlu, bu çerçevede hayata geçirdikleri Spor Okulları Projesi’nin geleceğin teminatı olan çocuklar adına önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek “Bir fark yaratsak yeter Bu, çocuklarımıza değer” dedi. Başkan Karaosmanoğlu’nun, Spor Okulları Projesine destek veren kurumlara ve Spor Okulları antrenörlerine bir kez daha teşekkür etmesinin ardından Spor Okulları’na desteklerinden dolayı proje yetkililerine ve antrenörlere teşekkür belgeleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817