banner2752
banner2750
banner2776

Bakanlıktan sürücülere müjde!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca hayata geçirilen ulaştırma portalı, vatandaşlara gidecekleri yerle ilgili alternatifli güzergah seçeneği sunuyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Erol Yanar, yaptığı açıklamada, 2012 yılı Aralık ayında hizmete giren ve Türksat tarafından teknik alt yapısı hazırlanan ''www.ulasim.gov.tr'' portalına ulaşımla ilgili akla gelen ne varsa entegre edildiğini söyledi.

Yanar, ''4 dilde yol tarifi yapan portalda seyahat sırasında güzergah üzerinde bulunan benzin istasyonları, restoranlar, eczaneler, dinlenme tesisleri, tarihi yerleri, polis ve jandarma gibi güvenlik birimlerinin de yerleri gösteriliyor'' dedi.

Erol Yanar, ''Bugün piyasada kullanılan birçok yazılım, bazı firmalara bağımlı çalışmak zorunda. Bizim pordalda kullandığımız yazılım, kendi mühendislerimiz tarafından hazırlanan harita altlığında çalışıyor. O anlamda bakıldığında çok büyük bir entegrasyon projesi'' diye konuştu.

AKILLI TELEFONLARA ÜCRETSİZ YÜKLENEBİLİYOR
Hava durumu bilgileriyle zenginleştirilen portalda, vatandaşlar, gidecekleri güzergahtaki araçları maliyetine göre seçme şansına da sahip oluyor. Akıllı telefonlara da ücretsiz yüklenebilen portalda, yol tarifi yazılı yapılıyor.

Hava durumu bilgileriyle zenginleştirilen portalda, vatandaşlar, gidecekleri güzergahtaki araçları maliyetlerine göre seçme şansına da sahip oluyor.

Akıllı telefonlara da ücretsiz yüklenebilen portalda, yol tarifi yazılı olarak yapılıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680