Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!
 Türk müziğinin güçlü sesi Ferdi Özbeğen, dün İstanbul'da tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata veda etti. 72 yaşındaki ünlü sanatçının ölümü sevenlerini yasa boğdu. 12 yıldır prostat tedavisi gören Özbeğen, önceki gün solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İki gündür yoğun bakımda olan sanatçı için doktorları dün düzenledikleri basın toplantısında durumun kritik olduğunu açıkladı. Dr. Fetin Rüştü Yıldız, Özbeğen'in tedaviye olumlu yanıt verdiği takdirde yavaş yavaş uyandırılacağını söyledi. Kötü haberi duyan çok sayıda dostu hastaneye gelerek herkesin Özbeğen için dua etmesini istedi. Ancak Özbeğen akşam 21.15'te enfeksiyona bağlı solunum yetmezliği nedeniyle kurtarılamadı. 

ÖDÜL ZENGİNİ 

Ferdi Özbeğen, 1941 yılında İzmir'de doğdu. 1977 yılında ilk uzunçaları olan Ferdi Özbeğen'le 45 Dakika'yı çıkardı. Albüm kısa sürede büyük bir satış rakamına ulaştı. 1978 yılında Ferdi Özbeğen'le Sohbet, 1979 yılında Teşekkürler ve 1980 yılında da Mutluluklar albümlerini hayranlarına sundu. Sohbet albümüyle Altın Plak kazanan Özbeğen, Mutluluklar albümüyle de Platin Plak ve Altın Piyano kazandı. Özbeğen, kendine has yorumuyla tavernalar dönemini de açtı. 1980'li yıllarda Nice Yıllara,Yaşadıkça, Bir Sır gibi, Seviyorum Delicesi'ne gibi unutulmaz şarkılara imza attı. 

ÇOK KALİTELİ BİR İNSANI KAYBETTİK

Bir dönem albümleri milyonlar satan, Türkiye'nin özellikle 80 kuşağına damgasını vuran sanatçının ölümü hayranlarını yasa boğdu. 

Selami Şahin: 
45. Senelik bir dostluğum var. Yeri doldurulamayacak bir değeri kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bir saat önce haberim oldu. Sevenleri ağlıyor. Başımız sağolsun. 

Fatih Ürek: 
Dostluk kavramının en yakıştığı insanı ve en önemli dostlarımdan birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Mekanı cennet olsun. 

Ümit Besen: 
Daha 10 gün önce konuştuk Ferdi Özbeğen ile aradı teşekkür etti her yerdi beni konuşuyormuşsun diyerek.. Başımız sağolsun uzun bir dostluk ve tatlı bir rekabet vardı aramızda. 

Nazan Öncel: 
Boşuna ağlamaklı dolaşmıyorum hep. Ferdi Özbeğen'imiz de gidince dağıldım artık. Gel de yanma... 

Sibel Can: 
Değerli müzisyen yeri doldurulamayacak üstad Ferdi Özbeğen'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. 

Coşkun Sabah
Can dostumdu. Kalitesi günümüzde yok denecek kadar kibar bir insandı. Ondan çok şey öğrendim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817