Tem Yeşile Bürünüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesini yeşillendirip, ağaçlandırma çalışmalarını sürdürürken, TEM Otoyolu’nun etrafını da ağaçlandırıyor. Yolun Kocaeli sınırlarında içinde kalan kısmına on binlerce ağaç dikiliyor. Ağaç dikim çalışmaları ay sonuna kadar tamamlanmış olacak. Otoban ağaçlandırmasından sonra Kocaeli’ye dikilen ağaç sayısı da 5 milyonu geçti.

 

TEM YEŞİLE BÜRÜNÜYOR

Çevre konusunda duyarlı çalışmalara imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TEM Otoyolu kenarındaki ağaçlandırma projesini tamamlamak üzere. TEM Otoyolu’nun Sakarya ile İstanbul sınırları arasındaki bölgeye on binlerce ağaç dikme çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar 14 bin ağaç dikimi yaptı. Ay sonuna kadar on binlerce ağaç dikilmesi hedefleniyor.

 

FISTIK ÇAMI, SEDİR, DEFNE…

Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda TEM Otoyolu kenarına çok çeşitli ağaçlar dikiliyor. Bunlar arasında sedir, fıstık çamı, mavi servi, çınar, dişbudak, leylandi, erguvan, defne, akçaağaç, süs eriği gibi çeşitli türlerde bitkiler yer alıyor. Böylece yolun çevresi yeşile büründürülüyor.

 

SES İZOLASYONU VE EMİSYON

Çeşitli ağaçlar dikilerek yola ayrı bir güzellik katan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hedeflenen sayıda ağacın bölgeye dikilmesinin ardından, otoban kenarının çok güzel bir görüntü oluşturacağını belirtiyor. Öte yandan dikilen ağaçlar ile Asya ve Avrupa yakalarının geçiş güzergahı olan Kocaeli’de araçlardan çıkan zararlı gazlarında emisyonun emilmesi ve ses izolasyonun yapılması planlanıyor. Otoban kenarlarına dikilen binlerce ağaç kentin akciğer görevini üstleniyor.

 

SULAMA HATTI DÖŞENDİ

Ağaçların büyümesiyle TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişi çirkin görüntüden kurtulup, yeşil bir kuşağa dönüşecek. Diktiği ağaçların yaz sezonunda kurumaması için sulama hattı döşemesi yapıldı. TEM Otoyolu kenarı 10 bin metrelik sulama hattı döşeyen Büyükşehir Belediyesi, çalışma ile örnek bir çalışmaya imza atmış olacak.

 

PROJE CUMHURBAŞKANINDAN TEBRİK ALMIŞTI

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun daha yeşil bir Kocaeli adına başlattığı ağaçlandırma çalışmaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından takdirle karşılanmıştı. Temasları nedeniyle sık sık ülke içinde seyahatlerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Kocaeli'nden geçerken gördüğü ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle Karaosmanoğlu'na bir takdir mektubu göndererek tebrik etmişti. TEM Otoyolu etrafındaki alanlarda yapılan çalışmaları Türkiye'ye örnek gösteren Gül, ülkenin her tarafında yol güzergâhlarının ağaçlandırılması gerektiğini belirtmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817