BAHADIROĞLU, DERİNCE'DE KONFERANS VERDİ
 Derince’de önce mehter konseri

sonra Bahadıroğlu konferansı

Kültürel ve sanatsal faaliyetlere verdiği önemle örnek bir belediyecilik anlayışını yansıtan Derince Belediyesi, DEREG Projesi kapsamında bu kez gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu’nu Derincelilerle buluşturdu

Derince sokaklarında yürüdüler

Derince Belediyesi’nin Derince Eğitim ve Gelişim Projesi (DEREG) kapsamında düzenlediği etkinlikler, mehter konseri ve Yavuz Bahadıroğlu konferansıyla devam etti. Ünlü gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun ‘Osmanlı Devleti’nin Kuruluşunun 714. Yıldönümü’ konulu konferansıyla, ilçe halkıyla buluştuğu etkinlik öncesinde Gebze Belediyesi Mehter Takımı, muhteşem bir müzik ziyafetine imza attı. İlk olarak Derince Belediyesi önünde toplanan mehteran ekibi burada söylenen marşların ardından halkında iştirak ettiği yürüyüşle birlikte etkinliğin yapılacağı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi alanına geldi. ZHKM’de ilk olarak mehteran gösterisi sergilenirken, salonu dolduran beş yüzün üzerinde izleyici, büyük bir coşku içersinde bu şölene dahil oldu.

Sünnet uğruna devlet kuran ecdadın torunlarıyız’

Mehter konserinin ardından bu kez gazeteci-yazar ve televizyon programcısı Yavuz Bahadıroğlu, izleyicilerin karşısına çıktı. Protokolün yoğun ilgi gösterdiği programı Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, muhtarlar, meclis üyeleri, eğitimciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar büyük bir ilgiyle takip etti. 2 saati aşkın süre boyunca salonu dolduran izleyicilere hitap eden Bahadıroğlu, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun Peygamber efendimizin sünnetini yerine getirmek için gerçekleştiğini söyledi. Osmanlı Devleti’nin 714. Kuruluş yıldönümünün önemine vurgu yapan Bahadıroğlu “Osmanlı Devleti, İstanbul’u fethetmek için kurulan bir Peygamber vasiyetidir. O sünnet uğruna devlet kuran ecdadın torunlarıyız” dedi.

Yapılacak en iyi eser doğru insan yetiştirmektir’

Tarihin kapısını aralayarak, izleyicilere önemli ipuçları veren Bahadıroğlu, padişahların 600 yıl boyunca 30 Türkiye büyüklüğünde bir şanlı imparatorluğu yönettiklerini söyledi. Televizyonlarda yayınlanan ve tarihimizi anlattığını iddia eden dizilerin yalan ve yanlışlardan ibaret olduğunu söyleyen Bahadıroğlu, “Bizi kandırıyorlar” dedi. İnsanın mevcut yaşam koşuları içersinde yaklaşık 17 yıllık ömrünün televizyon izlemekle geçtiğini söyleyen Bahadıroğlu “Bir kere dünyaya geliyoruz ve zamanımızın bir anını bile israf etmemeliyiz” dedi. Ayasofya’nın ibadete açılmasının önemine vurgu yapan Bahadıroğlu, anne babalara da çocuklarının eğitimleriyle ilgili büyük görev düştüğünü belirterek “Yapılacak en iyi eser doğru insan yetiştirmektir. Çocuklarınızla meşgul olun, onlarla ilgilenin. Doğru eğitim, çocuklarımızın geleceğine katkı sağlar” dedi.

Konferansın ardından kitaplarını imzaladı

Hayatta önemli olanın adam gibi yaşayıp adam gibi ölmek olduğunu söyleyen Bahadıroğlu, ülkemize yıllarca nüfus kontrollerinin dayatıldığını ve bunun yanlış olduğunu, aksine artan nüfusun, ülkelerin güçlenmesine katkı sunduğunu söyledi. Türkiye’nin her geçen gün büyüdüğünü belirten Bahadıroğlu “Öyle bir birlik kuralım ki yarın bizi kapısında bekleten Avrupa, bizim içinde olduğumuz birliğe girmek için kuyrukta beklesin” dedi. İnsanların hedefleri oranında var olabildiğini belirten Bahadıroğlu, 28 Şubat sürecinde bir çok insanın mağdur edildiğini, Fatih Sultan Mehmed’in Rumlara verdiği hakların o gün ülkemizdeki kendi çocuklarımıza verilmediğini söyledi. Eşsiz anlatımıyla herkesi etkileyen Yavuz Bahadıroğlu, konferansın ardından kendisine imza isteyenleri kırmayarak, kitaplarını imzaladı ve vatandaşlardan gelen sorulara yanıt verdi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817