KARAOSMANOĞLU, ‘’ULUSOY KAĞIT VE ICM MAKİNA’YI ZİYARET ETTİ’’
 Hep daha iyiye ve hep daha güzele doğru olan bu hizmet kervanında iş dünyasının büyük bir yeri olduğunu her ortamda ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ulusoy Kağıt ve ICM Makina’yı ziyaret etti. Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de eşlik ettiği birliktelikte üretim alanını da gezen Başkan Karaosmanoğlu çalışanlarla birlikte yemek yedi ve sohbet etti. Dünyada ki öncü devlet olma yolunda sürekli gelişme kaydetmemiz gereğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Yerli sanayicimizin ve KOBİ’lerimizin daha büyümesi ile dünyaya yeni teknolojiler üreterek satmasını çok önemli buluyorum. İstihdam sağlayan, üretimle ülkemizin yolunu açan iş dünyası çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir” dedi.

 

ÜRETİM AŞKLA YAPILIR

Hayrettin Ulusoy tarafından 1967 yılında kurulan “Ulusoy Kağıt”, günümüzde ikinci kuşak nesil olan Haluk Ulusoy ve Çınar Ulusoy tarafından günümüzde faaliyetleri sürdürmeye devam ediyor. Kâğıt peçete tüketiminin henüz Türkiye'de yaygın olmadığı 1967 yılında Almanya'dan Türkiye'ye kağıt peçete makinası ithal ederek önemli bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk peçete üretimini yapan kuruluşlardan olan fabrikada bugün 150 kişiye iş imkanı sağlanıyor. Sektörün en önde gelen firmaları ile çalışarak temizlik kağıdı üretiminde en iyi ve en yeni ürünleri ülkeye kazandırmaya devam eden “Ulusoy Kağıt” 1995 yılında bünyelerine ICM Makina’yı katarak önemli bir güç elde ederek dünya pazarlarına açılma şansını yakaladılar. Kuruluşundan günümüze kadar gelen serüvenini dinleyen Başkan Karaosmanoğlu’da, “Ülke ve millet sevdasının en güzel örneği bu işletmedir. Bakın buradan yüzlerce insan ekmek yemiş ve hayatlarını sürdürme imkânı yakalamıştır. Görüyoruz ki üretim aşkla yapılınca sonuçları da böyle güzellikler oluyor” ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA’DA Kİ TEKNOLOJİK GELİŞMLERİ YAKINDAN İZLİYORUZ

Mühendislik ve ARGE çalışmalarını ön planda tutarak 1995 yılında ailenin ikinci kuşağı tarafından ICM Makine, Temizlik kağıdı üretimi için coverting makine üretmeye başlamış. Tamamıyla kendi dizaynları olan; Kağıt Peçete Makinaları, Tuvalet Kağıdı Makinaları, Z Katlama Dispenser Havlu Makinaları, Gofraj Makinaları, Gofraj Silindirleri üretmekte ve tüm dünyaya pazarladıkları bilgisini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na aktaran firma yetkilisi Çınar Ulusoy, “ICM’nin kalite politikası içinde, müşteri temel beklentilerini tam ve doğru olarak anlamak, dünyadaki teknolojik gelişmeleri sürekli izleyerek artan müşteri beklentilerine doğru zamanda, tam olarak cevap vermek ve sürekli gelişmeyi sağlamak amacıyla verilere dayalı bir çalışmayı esas almak önemli yer tutuyor. Her geçen gün Ar-Ge’ye verdiğimiz önem sayesinde pazardaki yerimizi sağlamlaştırıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

ARGE SİZLERE ARTI DEĞERLER KAZANDIRACAKTIR

Başkan Karaosmanoğlu’da görüşmede, “Rekabetçi bir ortamın yaşandığı dünyada sizlerin ortaya koyduğu performans şahsımı çok memnun etti. TÜBİTAK ve KOSGEP ile ortak sürdürülecek projeler ve alınacak destekler ARGE noktasında sizlere çok önemli artı değerler kazandıracaktır. ICM Makina’nın 60 kişilik kadrosunun 15 kişilik kısmının mühendis ve lisans düzeyinde çalışanlardan oluşması da sizlerin yeni patent ve teknolojik yeniliğe ne kadar istekli olduğunuzu da göstermektedir. Gerek ilimizde gerekse ülkemizin farklı noktalarında bu sektörde faaliyet gösteren üretim noktalarının temizlik kağıdı makinası üretiminde dışa bağımlılıktan kurtarmanızı da çok önemli buluyorum” diyerek duygularını ifade etti. ICM Makine günümüzde temizlik kâğıdı makinaları üretiminde dünyada ilk beş içerisinde yer alırken, otuzun üzerinde ülkeye ihracat yapmasıyla da dikkat çekiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817